Brat ubice iz Tuluza ponosan na njegove postupke, majku grize savest!

Abdelkader Merah priznao je da je bio prisutan kada je ukraden motor koji je njegov brat koristio u tri napada

  • 0

Stariji brat ubice Mohameda Meraha iz Tuluza izjavio je da je ponostan na njegove postupke, dok je majka napadača, odgovornog za smrt sedam osoba, puna griže savesti, krivi sebe i strahuje od odmazde.

- Pita se da li je mogla da spreči ovo - rekao je njen advokat Žan-Iv Gunjo.

Abdelkader Merah priznao je da je bio prisutan kada je ukraden motor koji je korišćen u tri napada, ali tvrdi da nije znao ništa o kriminalnim namerama svog brata, javila je agencija Frans-Pres.

Abdelkader (29), koji je, kako se smatra, radikalni islamista, i njegova devojka privedeni su nakon što je Mohamed (23) ubijen u četvrtak posle 32-časovne opsade i pregovora s policijom, a danas su prebačeni u Pariz na saslušanje u sedište antiterorističke policije.

Prema zakonu, Abdelkader i njegova devojka u pritvoru mogu da budu zadržani do nedelje ujutro, posle čega bi trebalo da budu izvedeni pred sudiju u Parizu.

Policija i tužioci tvrde da su u Abdelkaderovom automobilu pronađeni tragovi materijala koji bi mogao da bude eksplozivan.

Tri napada, u kojima je Mohamed Merah ubio troje jevrejske dece, rabina i trojicu vojnika u južnom francuskom gradu, šokirali su Francusku. On je ove napade izveo samostalno, ali su se pojavile spekulacije o tome da je imao saučesnike, odnosno logističku pomoć.

U međuvremenu, neimenovani sudski zvaničnik saopštio je da je Mohamedova i Abdelkaderova majka Zulika Aziri, koja je privedena juče, oslobođena iz pritvora kasno sinoć.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA