Izgorela iznutra kada je popila antibiotik! (FOTO) (VIDEO)

Jasmina Kastanada (20) iz Kalifornije je nakon uzimanja antibiotika počela da oseća da joj lice gori i ubrzo joj je ustanovljen Stivens-Džonsonov sindrom, alergijska reakcija koja izaziva raspadanje kože i otvaranje rana po telu

  • 1

Jasmina Kastanada (20) iz Kalifornije pati od retke alergijske reakcije na antibiotike, zbog čega se sada bori za svoj život jer je nakon uzimanja ovog leka počela da gori iznutra.

Naime, studentkinja druge godine fakulteta i majka četvoromesečne devojčice se na Dan zahvalnosti požalila na bol u grlu i od prijatelja uzela antibiotik.

Nakon što ga je popila, Jasmina je počela otežano da diše i majci rekla da joj oči, grlo i usne doslovno gore, a ubrzo nije više mogla ni da govori.

Lekari su ustanovili da ona pati od Stivens-Džonsonovog sindroma, alergijske reakcije koja izaziva raspadanje kože i otvaranje rana po telu, zbog čega je smeštena na Univerzitetsku kliniku u Kaliforniji i diše uz pomoć respiratora.

Doktor Viktor Džo, direktor u centru za opekotine, je istakao da je ovo stanje zahvatilo dve trećine Jasminine kože i da je dobila epidermalnu nekrolizu, a u 25 odsto slučajeva se dogodila smrt zbog ove bolesti, međutim ovaj lekar veruje da će Kastanelova preživeti, ali postoji mogućnost da ostane slepa.

- Ova situacija je otreznujuća. Činjenica da možete da dođete u izrazito opasnu situaciju ukoliko popijete lek je ozbiljna stvar. Ljudi u globalu ne razmišljaju mnogo kada piju neku tabletu bez dozvole lekara - istakao je doktor Džo.

Jasmina je od petka imala nekoliko operacija u kojima je vršena transplatacija kože, a njeni roditelji su osnovali fond i mole za finansijsku pomoć kako bi moglo da se nastavi lečenje njihove ćerke.

Inače, oni koji su se oporavili od Stivens-Džonsonovog sidroma obično nemaju zdravstvenih problema osim povećane suvoće kože.

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA