GDE ĆE MU DUŠA? Ukrao novac iz manastira Ostrog!

Danilovgradska policija uhapsila je N. G. (35) iz Nikšića koji je, kako se sumnja, iz Donjeg manastira Ostrog ukrao 1.500 evra

  • 39

Danilovgradska policija uhapsila je N. G. (35) iz Nikšića koji je, kako se sumnja, iz Donjeg manastira Ostrog ukrao 1.500 evra! On je, kako se pretpostavlja, u noći između 6. i 7. decembra ušao u Crkvu Svete Trojice, tako što je odvalio vrata celivaonice, a potom obio metalnu kutiju u kojoj je bilo 1.500 evra. Uzeo je novac i pobegao.

Službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad su, kako navode po obaveštenju o pljački, o događaju upoznali zamenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici i izišli na mesto pljačke, gde je i izvršen uviđaj.

- Uzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi veštačenja. Sveukupne policijske aktivnosti, koje su preduzete radi rasvetljavanja nemilog događaja, dovele su do identifikovanja osumnjičenog - N. G., koji je ubrzo uhapšen - saopšteno je iz Uprave policije.- On je juče uz poseban izveštaj kao dopunu krivične prijave, priveden zameniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično delo.

Ovo nije prvi „udar“ lopova na svetinje, pa je početkom godine uhapšen Cetinjanin D. R.(36) koji je „operisao“ na Cetinju. On je u januaru ove godine ušao u Crkvu Svetog Jovana Krstitelja u naselju Bajice - Cetinje, iz koje je ukrao posrebreni krst i više drugih crkvenih predmeta, kao i novac.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjan

    12. decembar 2014 | 13:20

    kao prvo crkva niti bilo koji pop nebi trebalo da uzima niti prima novac nesrecnih ljudi koji su dosli nekom mukom kod njih,dali je to njihova misija,iz ostroga se iznose desetine miliona evre godisnje i gde zavrse..kod kacavende i njemu slicnih,da se baskare skupocenim automobilima i imanjima,nesto nisam video i cuo da je crkva pomogla svom narodu u ovogodisnjim nesrecama koje su nas zadesili a zato znaju da uzmu pare kad treba neko da se venca ili krsti,osvesta kuca itd...verujem da postoji ali sam ubedjen da je to mali procenat svestenika koji rade svoj posao iz vere prema bogu a ubedjen sam da ogromna vecina iz koristi i povlastica koje taj poziv donosi.nema tu ni v od vere jer se deca upisuju na bogoslovija da bi pobegla od nemastine.znam da ce mnogi osuditi ovaj moj stav prema crkvi al meni netreba crkva da bi verovao u boga niti sam teletabis da bi me veci gresnici od mene ucili ljubavi prema bliznjima svojim ili bogu.ps.bio sam u ostrogu dva puta i u mnogim manastirima u srbiji i ovo nije misljenje nevernika vec realnost u koju sam se uverio mnogo puta

  • Sima

    12. decembar 2014 | 11:31

    Tacno gde ce mu dusa ukrao od postenih popova oni namenili pare za bolesnu decu za zrtve poplava za ivalide itd.

  • Љиљана

    12. decembar 2014 | 12:44

    Дно дна. Па ако је био гладан што није питао/тражио? Већ овако из цркве красти. Опрости Господе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA