• 4

Od Coca-Cole Srbiji 224 miliona evra!

Samo Coca-Cola obezbeđuje jedan odsto radne snage u privatnom sektoru zemlje jer pored 1.100 svojih zaposlenih, kroz poslovnu saradnju podržava čak 11.600 radnika i tako pokreće krug ekonomske aktivnosti. U Srbiji zapošljavaju, kupuju lokalnu robu i usluge u vrednosti od 95 miliona evra godišnje i sarađuju sa više od 37.000 poslovnih partnera.

 • 4

Da se uspešno poslovanje multinacionalnih kompanija na domaćem terenu ne ogleda samo u pozitivnim poslovnim rezultatima, već i u podsticanju celokupne privrede, pokazuje i nedavno objavljena studija „Društveno-ekonomski uticaj Coca-Cola sistema u Srbiji“.
Njeni rezultati otkrivaju da je ukupna dodata vrednost ovog sistema privredi Srbije na godišnjem nivou 224 miliona evra ili 0,7 odsto BDP-a.

Coca-Cola, infografik, Koka Kola
Kada kažemo Coca-Cola, prvo što nam padne na pamet jedan od najčuvenijih brendova dostupan u skoro svim zemljama sveta. Nedavno urađena studija koja se bavi uticajem Coca-Cola sistema na ekonomiju i društvo Srbije, pokazuje njegov doprinos ovom tržištu kroz zapošljavanje, nabavku domaće robe i usluga, saradnju sa mnogobrojnim partnerima ali i ulaganje u lokalnu zajednicu.
Samo Coca-Cola obezbeđuje jedan odsto radne snage u privatnom sektoru zemlje jer pored 1.100 svojih zaposlenih, kroz poslovnu saradnju podržava čak 11.600 radnika i tako pokreće krug ekonomske aktivnosti.

“U Srbiji zapošljavamo, kupujemo lokalnu robu i usluge u vrednosti od 95 miliona evra godišnje i sarađujemo sa više od 37.000 poslovnih partnera. Jedan naš zaposleni podržava čak 10 radnih mesta u privredi, što je 0,4 odsto ukupne radne snage u Srbiji. To su zaista impresivni podaci koji nas podstiču da nastavimo da se razvijamo na ovom tržištu, jer smo svesni da naša aktivnost podstiče i druge te svi zajedno stvaramo dodatu vrednost za srpsku privredu”, kaže Dimitar Andonov, direktor operacije za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru kompanije Coca Cola.

On naglašava da se uspeh neke kompanije ogleda i u njenom doprinosu društvu.

“Sebe vidimo ne samo kao lidere u biznis sektoru, već i kao pokretače promena. Smatramo da je naša odgovornost da ulažemo u zajednicu u kojoj poslujemo. Kroz različite inicijative razvijamo mlade ljude i prenosimo im svoje znanje i iskustvo, trudimo se da smanjimo naš uticaj na životnu sredinu i sa partnerima radimo na njenom očuvanju, promovišemo aktivan način života, pomažemo u vanrednim situacijama. Za područja ugrožena u poplavama u Srbiji donirali smo više od 1,1 milion dolara, a pored finansijske podrške ponosni smo i na volonterske aktivnosti. Kada su katastrofalne poplave u maju pogodile Srbiju, naši zaposleni su se aktivno uključili u pomoć ugroženom stanovništvu na najrazličitije načine i dali svoj doprinos”, rekao je Andonov.

 
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nemanja

  Klasicno srpsko pitanje "A koliko oni zaradjuju?"... Mozes da proveris na apr-u koliko zaradjuju.

  6
  0

  Podelite komentar

 • Matke

  A koliko zaradjuju?

  5
  3

  Podelite komentar

 • pirocanac

  jeli ovo znaci, ako pijemo sto vise coca-cole nasa ekonomia bice zdravija. Ako je tako ajmo braco napijtese coca-cole, zrtvujmose za buducnost nase ekonomije.

  3
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima