PRIČA KOJA ĆE VAS NAJEŽITI: Majka mi je Hrvatica, otac Srbin, evo kako smo pobegli od noža u Ameriku!

- Često sam dočekivala zoru besana, moleći se kraj prozora uz svetlost sveće da mi se otac vrati živ sa ratišta i da nas odvede negde gde nam neće biti hladno i gde nećemo biti gladni - seća se s gorčinom Tatjana Blanuša vremena izbeglištva u ratom zahvaćenoj rodnoj Bosni

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Šapica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • SFRJ

    15. decembar 2014 | 16:01

    Moja porodica je imala sličan slučaj. Majka mi je Muslimanka iz Bosne a otac Srbin iz Hrvatske. Izbjegli smo u Srbiju iz zapadne Slavonije. Bilo je dosta incidenata. Majka nije mogla dobit poso. Jednom slučaju jedan poslovođa rekao joj da promeni Muslimansko ime pa će dobit poso. Isto jednog dana kad smo brat i ja vraćali iz škole napisano nam je na kapiji 'seli te se Muslimani.' Eventualno i jesmo...u SAD. Kada smo stigli u Ameriku većina našeg naroda što je bilo, bilo su Muslimani...tj Bošnjaci. Ja i brat smo imali iste probleme sa njima kao sa djecom u Srbiji. U Srbiji nisu nas prihvatili em što smo izbjeglice, em što smo iz mješanog braka. U Americi je bio isti slučaj u okolini Muslimana. Amerika nije idealna ali mislim da su roditelji dobro uradili za svoju djecu pa nam dali novu šansu u Americi. Njima nedostaje naša Juga i planiraju se vratiti jednog dana. To je naša tragedija. Puni smo mržnje i nepostoji više razum i tolerancija. Samo vidimo krivicu u drugima i nikako da priznamo svoju. Neka ja Bog sa nama svima.

  • Micika

    15. decembar 2014 | 10:41

    I sta je ovde potresno????

  • Ogi

    14. decembar 2014 | 13:43

    Degericna je LAZ da te u Srbiji neko napada samo zato što si Hrvat,to se moze desiti samo Srbima u Hrvatskoj gdje su ljudi patološki bolesni na sve što ima predznak Srpskog.Sramota da te bude djevojko draga,ideš najlakšim putem pljuvanja Srba,to prolazi i ti to znaš.Dijelili su hljeb u matici sa vama u vrijeme kada se po hljeb čekalo satima ispred kamiona.Jadno je sve to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA