HEROJSKI NAPORI ELEKTROMONTERA: Mnoga sela dobila struju, uskoro će je imati cela istočna Srbija!

Na teritoriji opštine Boljevac skoro sva mesta imaju uredno snabdevanje, obezbeđeno je napajanje iz dva pravca, a u toku su radovi na osposobljavanju primarnog napajanja koje je bilo u kvaru. Normalizuje se situacija i u selima oko Svrljiga

  • 1

Situacija sa snabdevanjem električnom energijom u istočnoj Srbiji je iz dana u dan sve bolja. U ovom trenutku veoma mali broj građana je bez napajanja.

Na teritoriji opštine Boljevac skoro sva mesta imaju uredno snabdevanje, obezbeđeno je napajanje iz dva pravca, a u toku su radovi na osposobljavanju primarnog napajanja koje je bilo u kvaru. Normalizuje se situacija i u selima oko Svrljiga.

Samo po jedno selo u opštini Boljevac i Svrljig nema napajanje preko distributivne mreže, već putem agregata, jer u ovom trenutku dalekovod koji sprovodi struju do tih sela nije doveden u ispravno stanje.

Kada je u pitanju opština Knjaževac, jedino najproblematičnija mesta, odnosno sela Miljkovac, Vlaško polje, Radičevac i Šarbanovac trenutno nemaju električnu energiju, ali se sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje da će elektromonteri "Elektroprivrede Srbije" uspeti da dođu i do trase svakog spornog dalekovoda i otklone kvar.

Najteže će se dopreti do najudaljenijih sela do kojih veoma često dolazi samo niskonaponska mreža, ali monteri EPS čine sve kako bi svaki kupac dobio električnu energiju u najkraćem roku.

Prethodnih dana veoma loši vremenski uslovi otežavali su rad elektromontera koji su danonoćno na nepristupačnim terenima pokušavali da otklone kvarove na delkovodima i provodnicima. Očekivanja su da će tokom vikenda doći do potpune normalizacije u napajanju svih problematičnih delova u istočnoj Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    13. decembar 2014 | 10:23

    Oni treba da budu proglaseni herojima. Bravo momci. Rizikujete zivote da ljudima bar malo olaksate muke. Zivi bili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA