RUSI POKAZALI ZUBE: Odbijamo diktate iz SAD!

"Za žaljenje je to što Vašington nastavlja da sledi logiku konfrontacije. Naš stav prema američkoj praksi uvođenja sankcija je dobro poznat: smatramo takve jednostrane restrikcije nezakonitim i nećemo raditi po diktatu SAD", naglašava u saopštenju rusko Ministarstvo spoljnih poslova

  • 40

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da se neće ponašati po diktatu Sjedinjenih Američkih Država.

Saopštenje je objavljeno kao odgovor na planove planove SAD da prošire ekonomski i vojni pritisak na Rusiju, zbog navodnog kršenja Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF).

Moskva je skrenula pažnju na izjave visokih američkih zvaničnika u Kongresu 10. decembra, o planovima SAD da primene mere ekonomskog i vojnog pritiska na Rusiju, koja je, kako tvrde, prekršila sporazum INF.

"Za žaljenje je to što Vašington nastavlja da sledi logiku konfrontacije. Naš stav prema američkoj praksi uvođenja sankcija je dobro poznat: smatramo takve jednostrane restrikcije nezakonitim i nećemo raditi po diktatu SAD", naglašava u saopštenju rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kad je reč o mogućim vojnim koracima koje su predstavnici SAD nagovestili, oni bi samo izazvali nove tenzije u već komplikovanoj situaciji i najverovatnije ne bi ojačali bezbednost SAD i njihovih saveznika, dodaje se u saopštenju, prenosi Tass.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA