DIRLJIVO: Nikad nećete pogoditi šta srpska dečica traže od Deda Mraza za Novu godinu!

Deca do 10 godina starosti slala su pesme, priče, crteže, radove s posebnim likovnim tehnikama, ali ubedljivo najveći broj pisama imao je jednu želju klinaca: da dobiju batu ili seku

  • 21

Mališani širom Srbije su u okviru ovogodišnje akcije " Pišite Deda Mrazu", poslali su rekordan broj pisama u kojima su pisali o tome šta bi najviše želeli da dobiju za Novu godinu.

Čak 10. 000 pisama stiglo je na adresu Pošte Srbije, a više od 50 odsto dečaka i devojčica za poklon poželelo je da dobije brata ili sestru!

Deca do 10 godina starosti, slala su  pesme, priče, crteže, radove s posebnim likovnim tehnikama, ali najveći broj pisama je sadržao želju za uvećanjem porodice, preko malog bate ili seke.

Milan Krkobabić, direktor "JK Pošta Srbije", iz čijeg kabineta se sprovodi akcija, kaže da je sjajno što se deca okreću plemenitim stvarima.

- Pošta ima jednu sjajnu akciju - Pišite Deda Mrazu. Dobili smo 10.000 tih dopisa, slikovnica, dece do deset godina. Poželela su nešto. I zamislite šta su poželeli? Preko 50 posto dečaka i devojčica u Srbiji, za mene je to fenomenalno kad sam čuo, poželeli su u Novoj godini ne video igrice, ne mobilni telefon, ne letovanje, nego da dobiju batu i seku! - rekao je Krkobabić i dodao:

- Verujte mi, ovo je jedan novi pokazatelj, za mene je sjajno da se deca okreću nečemu tako plemenitom – hoće da imaju brata ili sestru.

Naravno, pored ovih želja, bilo je i  dosta želja za igračkama, lutkama, biciklima, medama, zekama...

Pošta, koja dvanaesti put organizuje ovu akciju, po završetku rada žirija organizovaće izložbu krajem decembra na kojoj će biti predstavljeni najbolji radovi i nagrađeni autori.

Pošta će se takodje zahvaliti svoj deci koja su učestvovala i poslala pisma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. decembar 2014 | 20:28

    Eto i deca su uvidela sta je glavni problem u Srbiji, bela kuga.

  • Ns

    13. decembar 2014 | 20:08

    Pa naravno,deca su pametna,a vladar još nije zabranio pravljenje dece!

  • Miseta

    13. decembar 2014 | 20:42

    Hvala na pameti svoj toj deci Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA