Sarkozi brani policiju, Merah pogođen sa 20 metaka

Vlasti istražuju da li je Mohamed Merah, koji je za nedelju dana ubio troje dece, rabina i trojicu vojnika, bio deo grupe muslimana iz Francuske koji su obučavani u talibanskim kampovima na severozapadu Pakistana

  • 0

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi branio je policijske snage koje su likvidirale ubicu iz Tuluza Mohameda Meraha, posle policijskog saopštenja da je u njegovom stanu bilo ispaljeno 300 metaka, od kojih ga je 20 pogodilo.

- Neću dozvoliti nikome da dovodi u pitanje delovanje RAID (specijalne policijske jedinice) i snaga koje su okončale monstruozne akcije Meraha - rekao je Sarkozi.

Predsednik Sarkozi održao je hitan sastanak sa premijerom Fransoaom Fijonom i ministrima u kabinetu, gde je bilo govora o bezbednosnim pitanjima u svetlu kritika javnosti da je policija preterala u rešavanju ovog slučaja.

Mohamed Merah, francuski državljanin alžirskog porekla, ubio je između 11. i 19. marta troje jevrejske dece, rabina i trojicu francuskih vojnika severnoafričkog porekla u tri odvojena napada na jugozapadu Francuske.

Inače, više desetina muslimana iz Francuske obučavano je da koriste eksploziv i druga oružja u talibanskim kampovima na severozapadu Pakistana, saopštili su pakistanski obaveštajni zvaničnici.

Francuzi, koji deluju kao grupa Džihad-e-Islami, obučavaju se u kampovima u blizini grada Miran Šaha i blizu oblasti Data Hel, a komandant im je Francuz po imenu Abu Tarek. Njih petorica su se vratili u Francusku u januaru 2011. godine kako bi pronašli nove regrute.

Vlasti istražuju da li je Mohamed Merah, Francuz alžirskog porekla, koji je odgovoran za ubistvo sedam osoba na području Tuluza ovog meseca, bio deo grupe koja se obučavala u Pakistanu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA