ANGELA MERKEL: Još jednom da razmislimo o Južnom toku

Moramo da ispitamo sva pravna pitanja vezana za projekat Južni tok i zatim da ih iskoristimo za napredak razgovora sa Rusijom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, posle razgovora sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Berlinu.

  • 22

Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala je zahtev Bugarske za održavanje novih pregovora sa Rusijom o projektu Južni tok, javlja Rojters.

- Moramo da ispitamo sva pravna pitanja vezana za projekat Južni tok i zatim da ih iskoristimo za napredak razgovora sa Rusijom -  izjavila je Merkelova, posle razgovora sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Berlinu.

Ona je dodala da su brojni ugovori već potpisani i da je za obe strane važno da ostanu pouzdani partneri, dok je bugarski premijer izrazio uverenje da će problemi biti rešeni.

- Smatramo da se rusko i bugarsko partnerstvo mora nastaviti na pravnoj osnovi, u suprotnom ćemo prekršiti ugovor koji je 2006. godine potpisan sa Bugarskom a ne sa Evropskom unijom - rekao je Borisov.

Kako podseća britanska agencija, ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je Evropu 1. decembra kada je objavio da odustaje od gradnje projekta Južni tok, navodeći kao razlog protivljenje EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisa

    15. decembar 2014 | 18:43

    Klecat ce te vi jos na kolenima i moliti Putina da vam gradi gasovod!!

  • serlok

    15. decembar 2014 | 18:19

    Aha,sta cemo sad?

  • 'Chicha

    15. decembar 2014 | 20:08

    To sabotiranje juznog toka je dugo planirano.Trvenja u EU,ekonomska kriza i moguc raspad EU.Pozivanje na standarde je samo izgovor,jer nekim zemljama je to i skupo,a i ne zele da vuku druge.Sada bi kao da razmisle.Pa nece Rus da rizikuje i srlja u gubitke.A baba bi bar trebalo da zna da posle je..nje nema kajanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA