LEKARI SU MI UBILI DETE: Potresna ispovest majke kojoj je ćerka umrla na rukama u kolima hitne pomoći!

Roditelji Nejle Bajrić (3) za njenu smrt krive lekare na pedijatriji u Brčkom. Tvrde da su ju ubili nesavesnim lečenjem jer je devojčica imala samo upalu sinusa

  • 9

Nejla Bajrić (3) iz naselja Omerbegovača kod Brčkog umrla je protekle nedelje u sanitetskom vozilu dok su je transportovali iz bolnice u Brčkom u UKC Tuzla, piše Dnevni avaz.

Otac i majka za smrt kćeri optužuju lekare na Odseku pedijatrije u Brčkom. Tvrde kako nije bila bolesna već imala samo hipotoniju mišića što je uspešno izlečeno. Međutim, Najla se prehladila i tu je počela drama. Majka Zada kaže kako je dete počelo da kija i žali se na bol u grlu. Kod lekara je dobila sirup za iskašljavanje i upalu grla. Nije mogla da iskašlje sekret pa su je doveli u bolnicu.

- Ostali smo u bolnici. Izvukli su joj sekret i bilo je bolje - kaže majka. Međutim, kada je u drugu smenu došla doktorka Šećerbegović, Nejli je promenila terapiju i nije čistila sekret. Nalaze je uradila 15 sati nakon što je Nejla primljena.

- Primetila sam da se dete znoji i gubi, a onda je počela da plavi, pa sam zvala doktorku, a ona mi je rekla da se smirim i da je to reakcija na lekove - kaže očajna majka.

Vizita od sedam lekara odlučila je da pošalje majku i Nejlu u UKC Tuzla u pratnji medicinske sestre.

- Dete mi je umrlo na Šićkom na ulazu u Tuzlu. Samo je zatrzala nogama i rekla: 'Mama, hoću kući'. To je bio kraj - kaže očajna Zada i dodaje kako u Tuzli nisu bili ni obavešteni o njihovom dolasku.

- Temperatura 37,5 i upala sinusa, od toga se ne umire za dva dana. Ubili su mi dete. Ubiće ih još, ja vam kažem. Ako ne budu osuđeni, ako policija i tužilaštvo budu korumpirani kao što je zdravstvo, ja ću im presuditi - kaže očajna majka.

Iz bolnice u Brčkom zasada nema službenih reakcija, a čekaju se i nalazi obdukcije. Kako Avaz neslužbeno saznaje, Nejla se ugušila od sekreta koji je nastao zbog upale sinusa.

(Telegraf.rs / izvor: DnevniAvaz.ba / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mitka

    16. decembar 2014 | 13:04

    strasno,to je isti javasluk kao kod nas,jadno dete a jadni i roditelji!

  • Joco

    16. decembar 2014 | 14:11

    Sramno za lekarsku etiku razlog takvog brutalnog ponasanja je korupcija.Roditeljima saucesce.

  • Milovići

    16. decembar 2014 | 13:54

    Jel im terba svaki put dati po hiljadu eura,šta se desi kad neko nema te pare,u Banja-Luci za opreciju slijepog crijeva uzimaju sto eura,kao nema mjesta za pacijenta guzva je a kad das stodžera odmah urade operaciju,lično sam ja morao da dam sto eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA