SRPSKI JEZIK NAJSTARIJI NA SVETU? Evo dokaza da je nastao još pre Nemanjića!

Već u prvim godinama nove ere je došlo do evolucije i odvajanja srpskog (slovenačko-srpskohrvatskog) jezika od praslovenskog, za šta ne postoje materijalni dokazi, mada postoje brojne nepotvrđene naučne hipoteze koje govore o postojanju srpskog jezika u periodu pre dinastije Nemanjića

  • 47

Rasel Grej i Kventin Etkinson, evolutivni biolozi sa Univerziteta u Ouklendu su 2012. godine objavili rezultati studije na osnovu kojih su zaključili da svi indoevropski jezici vode poreklo sa prostora današnje Turske.

Portal "Biznis insajder" je na osnovu te studije napravio animiranu mapu evolucije indoevropskih jezika.

Prema teoriji ovih naučnika, svi indoevropski jezici su nastali u Anadoliji, odakle su se širili na istok i zapad, čime su nastale baltoslovenska i indoiranska (arijska) grupa jezika. Nakon baltoslovenske faze nastaju prabaltički i praslovenski jezik, od kog će se kasnije izdvojiti južnoslovenska grupa jezika, među kojima se nalazi i srpski.

Pre gledanja snimka, u obzir treba uzeti činjenicu da su ova dva naučnika predstavila širenje jezika oslanjajući se na iskustvo iz svoje struke, poistovećujući širenje jezika sa širenjem virusa.

Sudeći prema video snimku, već u prvim godinama nove ere je došlo do evolucije i odvajanja srpskog (slovenačko-srpskohrvatskog) jezika od praslovenskog, za šta ne postoje materijalni dokazi, mada postoje brojne nepotvrđene naučne hipoteze koje govore o postojanju srpskog jezika u periodu pre dinastije Nemanjića.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosko bubamara

    17. decembar 2014 | 12:19

    Mnogo mi se dopao tekst jer je izmamio ustase i balije sa sasvim solidnom dozom nervoze.Zasto citate Srpsku stampu,naj stariju ?Zato sto vas bole zivci i patite za nama sto ima veze sa onom pesmom :Da te mrze a da ti se diveeee,sta bih daoooo!Ostajte mi nervozni i bolesni ljudski olosu,divite nam se,mrzite nas i bice sve u redu.

  • deki

    17. decembar 2014 | 13:41

    Ti nama sve po spisku i kazes da to shvatimo kako bi ziveli u miru??? Covece dali si ti normalan??? Cinjenice i dokazi su na nasoj strani, nemam vremena da se bavim sa takvim sarlatanima poput tebe inace bi to svasta rekao a reci cu ti sako ovo: Vi ste primili srbski jezik-pismo (zakon jaceg-veceg), ostalo stanivnistvo koje je pokaloticeno (vatikan) je bilo srbsko!!!

  • Dag

    17. decembar 2014 | 08:34

    prof.Dr.Radivoje Radic :"Srbi pre Adama i posle"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA