• 5

NISU TERORISTI? Evropski sud naredio da se Hamas skine sa liste ovih organizacija

Opšti sud Evropske unije naglasio je da odluka da se Hamas izbriše, zasnovana na tehničkoj osnovi i "ne podrazumeva nikakvu suštinsku procenu pitanja kvalifikacije Hamasa kao terorističke grupe"

  • 5

Palestinski islamistički Hamas mora biti skinut s liste terorističkih organizacija EU, ali će njena imovina ostati zamrznuta, presudio je danas Evropski sud.
Lista iz 2001. godine bila je zasnovana na zaključcima koji su potekli iz medija i sa interneta, saopštio je Opšti sud Evropske unije, ali je naglasio da je današnja odluka da se Hamas izbriše zasnovana na tehničkoj osnovi i "ne podrazumeva nikakvu suštinsku procenu pitanja kvalifikacije Hamasa kao terorističke grupe".

Zamrzavanje fondova Hamasa će takođe privremeno ostati na snazi, zapravo tri meseca dok se čeka moguća žalba EU, saopštio je sud, čije je sedište u Luksemburgu.

Vojno krilo Hamasa je stavljeno na prvu crnu listu EU decembra 2001. godine nakon napada 11. septembra u SAD.
Političko krilo Hamasa stavljeno je na tu listu dve godine kasnije.
(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakon

    Hamas je normalna vojska Palestine. Kao i svaka druga vojska .zasto bi bila teror. organizcija. Zar ubija decu kao Izrael!!!

  • Halid Ibn Velid

    Neka stave Izrael na crnu listu ,koju zaslužuje zadnjih 60 godina....

  • DD

    AU. ŠAMAR IZRAELU

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima