• 21

SESTRA UBIJENE MANEKENKE: Zar onog monstruma da pomiluju?!

Porodica Vladislave Červenko je ogorčena zbog odluke Apelacionog suda o smanjenju kazne Darijanu Musiću, ističući da ih pravosuđe nije ni obavestilo, već su sve saznali preko novina

  • 21

Darijanu Musiću (27) koji je ubio manekenku Vladislavu Červenko (25), zatvorska kazna je smanjena sa 40 na 35 godina, a od kada su čuli za odluku suda, u porodici nastradale devojke vlada neverica i bol.
- Zar takvom monstrumu treba milost? Tužni smo, besni i očajni. Ni da nas obaveste o presudi, nego preko novinara da saznamo - rekla je Tanja Červenko, sestra ubijene manekenke, piše Blic.


Ona kaže da je verovala u pravdu u Srbiji i da se nadala da će ubica njene sestre dobiti maksimalnu kaznu, ali da je nakon jučerašnje odluke potpuno izgubila veru u zakon.
- Zar tako da se pravna država poigrava sa našim osećanjima? Naša Vladislava je bila mlada, ko će nju da nam vrati? Ona je umrla u najvećim mukama - kaže Tanja.
Otac ubijene devojke, Edmudin Červenko, kaže da sud ovom odlukom daje podstrek drugim zločincima da počine krivična dela jer znaju da neće dobiti maksimalnu kaznu.

- Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja pravilno utvrđene u provestepenoj presudi Višeg suda. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da uvaži to što je okrivljeni u vreme izvršenja krivičnog dela bio smanjeno uračunljiv, a što uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja utiče na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje drugih otežavajućih okolnosti osudio na 35 godina - navodi se u saopštenju.
Podsetimo, Darijan Musić je 17. juna u Višem sudu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva sa umišljajem 12. novembra 2012. godine u svom stanu ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ;)

    Para vrti,gdje burgija neće. Žalosno!

  • Joca

    @MM dok budu stigli.!!!

  • MEN

    ISKRENO SE NADAM DA CE MU PRESUDITI DRUGI ZATVORENICI I DA USKORO VISE NECE DISATI!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima