Nova je godina, a u srpskim radnjama ni "P" od popusta. Zašto?

Na izlozima radnji u Beogradu trgovci su još početkom decembra počeli da obaveštavaju potrošače o sniženjima. I mada su zimske rasprodaje i zvanično startovale pre dve nedelje, malobrojni modeli mogu da se pazare po ceni upola nižoj od sezonske

  • 17

- Sniženja po pravilu traju do 15. februara, tada se useli nova, prolećna kolekcija na rafove. Najpovoljnije cene odeće i obuće u prestoničkim radnjama će biti početkom februara - kažu trgovci.

Na izlozima radnji u Beogradu trgovci su još početkom decembra počeli da obaveštavaju potrošače o sniženjima. I mada su zimske rasprodaje i zvanično startovale pre dve nedelje, malobrojni modeli mogu da se pazare po ceni upola nižoj od sezonske, piše portal 24.sata.

- Planiram da kupim kožne čizme, ali mi se od ovih cena zavrtelo u glavi. Sačekaću još mesec daa, nadam se da će do tada bar upola pojeftiniti - kaže studentkinja Marina Lukić.

Pojedini trgovci koriste razne načine kako bi obmanuli potrošače. Često se događa da stave na izlog obavešteje o visini sniženja, a u radnji je tek poneka stvar snižena. Takođe, dešava se da prodaju robu s greškom, prelepljuju stare cene, koja je nekad ista ili čak niža od cene na rasprodaji.

Goran Papović iz acionalne organizacije za zaštitu potrošača kaže da je svakodnevna pojava da trgovci varaju i mame potrošače sa natpisima o velikim sniženjima, a da je u radji situacija suprotna.

-To je dovođenje potrošača u zabludu. Takve stvari mora kontrolisati tržišna inspekcija, ali ona to ne radi - kaže Papović.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    19. decembar 2014 | 16:11

    Pravilnik se malko "promenio", sto se tice datuma, ne bukvalno nego temperaturno, tako da trgovci nabavljaju robu i pomeraju sezonu u zavisnosti od vremenskih prilika koje su se drasticno promenile u poslednje vreme. Sto se tice sezonskih snizenja, nema pravila više kad je rec o manjim trgovcima, a vece trgovacke firme uglavnom postuju propisane datume. Kad smo kod akcija, one su u vecim firmama obavezne tokom cele godine, bilo da se radi o sezoni ili ne, dok manji samostalni trgovci prave akcije po potrebi.

  • QQ-LELE

    19. decembar 2014 | 19:31

    Kod nas svi varaju. Ja gledao u Delta C. puminu trenerku 5000 din. A u Indjiji u outlet centru, ista takva na snizenju kostaju 7000

  • Aleksandar

    19. decembar 2014 | 16:57

    Ma dajte vise, ista prica svake godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA