BRUTALNOST JE NJIHOVO DRUGO IME! Evo kako ISIS kažnjava - bičuju, razapinju i seku udove! (FOTO)

Jednom muškarcu su u sirijskom gradu Al-Babu odsekli ruku jer je proglašen krivim za krađu. Drugog su razapeli zbog špijunaže, a trojicu bičevali jer su pili vino

  • 8

Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) objavila je stravične fotografije kažnjavanja osuđenika.

Jednom muškarcu su u petak nakon molitve na ulici u sirijskom gradu Al-Babu odsekli ruku jer je proglašen krivim za krađu. Muškarca su sa povezom preko očiju proveli kroz ulicu gde je masa posmatrala izvršenje kazne. Neki su se čak popeli na automobile kako bi imali što bolji pogled. Osuđeniku je potom njegov dželat hirurškim priborom amputirao ruku, nakon čega je lekar dezinfikovao ranu i zamotao je.

Drugog muškarca su kaznili zbog navodnog špijuniranja za Asada. Osuđen je da je postavio nekoliko mikročipova za praćenje blizu ISIS-ovih zgrada u Alepu, a za kaznu su ga javno razapeli. Prošle nedelje trojica muškarca javno su bičevana jer su pili vino u Iraku. Kazna je izvršena u iračkoj provinciji Kirkuk pred masom ljudi koji su sve to posmatrali.

Pripadnici islamske države poznati su po svojoj brutalnosti, a znaju da budu veoma rigorozni i prema svojim vojnicima. Takođe poznato je da sve više i više stranaca se pridružuje njihovo vojsci i ratuje na njihovoj strani. Međutim, ne mali broj vojnika koji im se pridružuje se veoma brzo pokaje, pa želi da se vrati i napusti ISIS.

Zbog svega toga, vođe su odlučile da naprave jedinicu vojne policije koja će se baviti samo pokušajima dezerterstva i samim dezerterima, koji su uglavnom stranci. Tako su danas objavili da su ubili čak 100 svojih boraca koji su pokušali da napuste poprište sukoba u gradu Raka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA