ČUDO NEVIĐENO: Umrla u oktobru, a nedavno rodila zdravog dečaka!

Italijanka koja je u 23. nedelji trudnoće preminula od hemoralgije mozga, uspela je da posle devet nedelja "iznese" trudnoću do kraja

  • 1

Italijanski lekari porodili su ženu i na svet doneli dečaka teškog 1,8 kilograma. Dečak je dobrog zdravlja. Ono što je neobično u celoj priči je da je njegova mama umrla još u oktobru.

Naime jedna žena (36) umrla je pre 9 nedelja u bolnici od hemoralgije mozga, kada su je proglasili klinički mrtvom. Tada je bila u 23. nedelji trudnoće, prenosi "International business times".

Kako su napomenuli lekari, fetus ne bi preživeo carski rez u tom trenutku, a nijedan inkubator ne bi mogao da "iznese" trudnoću do kraja. Uz dozvolu njenih roditelja oni su je veštački održavali u životu omogućivši da joj pluća rade dok je posebna cevčica dopremala hranu za fetus.

Posle 9 nedelja rođen je dečak.

- I pored ove radosti, ne možemo da zaboravimo bol porodice zbog smrti ove mlade žene - saopštili su lekari.

Porodica je takođe odlučila da donira organe svoje ćerke.

Ova procedura koju su izveli italijanski lekari je veoma retka ali nije prvi put da je izvedena u svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samiramida

    23. decembar 2014 | 00:22

    Neka je ovoj mladoj zeni laka zemlja, decak neka bude ziv i zdrav a porodici cestitke za hrabrost. Imaju sina i unuka za utehu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA