• 10

ŽIVELI: Fond PIO naručio 860 boca žestine!

Za svakog od ukupno 3. 242 zaposlena, direktorka Fonda Dragana Kalinović planirala je da obezbedi u proseku po pet čašica rakije i isto toliko litara negaziranih pića

  • 10

Direktorka PIO fonda Dragana Kalinović raspisala je i nabavku 3, 35 tone mleka, 2, 6 tona "koka-kole", 7, 5 tona mineralne vode i 3, 4 tone đusa i paradajz soka i oko 800 kilograma kafe. Međutim, 16. decembra su se setili da su na snazi rigorozne mere štednje u Srbiji. Možda ih je pekla savest s obzirom na to da su penzionerima već uputili umanjene novembarske čekove.
Pored 15. 000 litara sokova i vode, Fond je poručio i 800 kilograma kafe. Naravno, za kafe-kuhinju te institucije koja za penzije ne može da obezbedi ni polovinu potrebnog novca.

Za svakog od ukupno 3. 242 zaposlena, direktorka Fonda Dragana Kalinović planirala je da obezbedi u proseku po pet čašica rakije i isto toliko litara negaziranih pića.

Sve to se dešava mesec dana pošto su penzioneri u Srbiji dobili ček sa umanjenim primanjima. Za direktorku 1. decembra ništa nije značila činjenica da Fond svojim sredstvima ne uspeva da pokrije isplatu penzija, već sa 220 milijardi dinara dotira iz budžeta. Lampica je zasvetlela tek 16. decembra, kada je javna nabavka obustavljena.
Na pitanje "Blica" šte će PIO fondu alkohol i u koje svrhe se on nabavlja, iz te institucije je stiglo samo obaveštenje da je sve stopirano.

- Na Portalu javnih nabavki mogli ste da vidite da je odlukom direktorke Fonda nabavka obustavljena u skladu sa merama štednje. Stručna služba je pokrenula proceduru javne nabavke u skladu sa planom za celu 2015. godinu i za svih 170 organizacionih delova Fonda, ali je direktorka u početnoj fazi obustavila postupak, o čemu je javnost obaveštena. Dakle, nabavka neće biti sprovedena - piše u odgovoru PIO fonda.
Na Portalu javnih nabavki piše da je prvi datum unosa bio 1. decembar, a da je izmena usledila 16. decembra ove godine i to bez prethodnog obaveštenja.
Zanimljivo je da se PIO fond upustio u tu nabavku uprkos tome što je prethodno priznao da će naredne godine na raspolaganju imati značajno manje novca.
(Telegraf.rs / Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    PIO ne PIO smanjice ti penziju, zivela Srbija samo NAPRED.

  • Rade

    Treba je odmah otpustiti!

  • kriks

    dižite se narod protiv ove pljačke

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima