Albanci za uklanjanje “Parka mira” u Mitrovici, Srbi se protive

Načelnik mitrovičkog Okruga Vasa Jelić izjavio je Tanjugu da je stav Srba sa severa Kosova, ali i Vlade Srbije da "Park mira" treba da ostane na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici i da se nada da će tako biti dok ne bude dogovora o ovom pitanju i stabilizacije prilika na severu Kosova

  • 3

Predstavnici kosovskih Albanaca insistiraju da "Park mira" koji se nalazi na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici što pre bude uklonjen dok Srbi upozoravaju da bi uklanjanje bez prethodnog dogovora moglo da destabilizuje situaciju.

Načelnik mitrovičkog Okruga Vasa Jelić izjavio je Tanjugu da je stav Srba sa severa Kosova, ali i Vlade Srbije da "Park mira" treba da ostane na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici i da se nada da će tako biti dok ne bude dogovora o ovom pitanju i stabilizacije prilika na severu Kosova.

Jelić pretpostavlja da će o ovom pitanju razgovarati gradonačelnici Severne Mitrovice i južnog dela Mitrovice koji su nedavno izneli suprostavljene stavove vezano za budućnost "Parka mira".

- Moj stav je da nije vreme da se park mira ukloni zbog sveopšte situacije i hladnog odnosa između severa i juga - rekao je načelnik mitrovičkog Okruga.

Sa druge strane Albanci u lokalnoj Skupštini opštine Severna Mitrovica insistiraju da "Park mira" kojeg vide kao barikadu i prepreku slobodi kretanja bude što pre uklonjen.

Predstavnik Demokratske partije Kosova u Skupštini opštine Severna Mitrovica Emir Azemi smatra da barikada u vidu "Parka mira" treba da postane vrlo brzo deo prošlosti i da je treba što pre ukloniti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    23. decembar 2014 | 07:19

    А Србија ће линијом мањег отпора. Дозволиће Албанцима, јер ко зна шта је све потписано Бриселским споразумом?

  • Ja

    23. decembar 2014 | 09:46

    Sta reci nego Srbi drzite se zajedno !

  • Zemunac

    23. decembar 2014 | 12:21

    Jedan čovek je jednom reko:nedaj boze da se srbi sloze!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA