DRAMA: Srpskog mornara tretiraju kao roba na brodu u Albaniji!

Milan Kladnik više od 20 dana nalazi se u luci Drač na brodu bez struje, vode i sa minimalnim zalihama hrane

  • 0

Mornar Milan Kladnik (45) iz Priboja na Limu više od 20 dana živi kao rob u albanskoj luci Drač, gde na brodu bez struje, vode i sa minimalnim zalihama hrane čeka da mu bude isplaćeno 8.000 evra koliko mu duguju.

- Na brod "Adrijatik king" došao sam preko crnogorske firme "Merkur", ali kada smo stigli u Drač kapetan je nestao, a ja nisam dobio ni novac ni smeštaj - priča on.

Kladnik kaže da je rečeno kada je stigao da je u toku remont broda, ali se već četiri meseca nisu makli iz luke.

- Više od mesec dana sam na brodu samo sa dva Egipćanina, sa malo hrane i bez vode za higijenu. Plašim se zaraze i ne znam koliko ću još izdržati - rekao je on.

Kaže da je kontaktirao sa ambasadom Srbije u Tirani i da su konzul Miloš Živković i ambasador pokušali da mu pomognu, ali uprkos pozivima albanskoj kompaniji, još uvek nije rešen njegov slučaj.

- Nekoliko puta sam razgovarao sa vlasnikom firme i obećano je da će isplatiti novac Kladniku - kaže Živković, i dodaje da je ambasada spremna da Kladniku obezbedi hotelski smeštaj, ali da on ne želi da napusti brod strahujući da mu zbog toga neće biti isplaćen novac.

Po pomorskim pravilima, vlasnik broda je dužan da posadi plati svaki dan proveden na brodu, čak i kad nema posla, kao i troškove povratka u zemlju iz koje su došli.

(Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA