HAPŠENJA U VOJSCI: Privedeni zbog mita i trgovine uticajem

- VBA je, u sklopu sveobuhvatne borbe protiv korupcije u Srbiji, u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu privela više lica pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije - navodi se u saopštenju Miistarstva odbrane

  • 1

Vojnobezbednosna agencija (VBA) je privela više osoba pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Oni su privedeni "nakon akcije u kojoj su uhapšena četiri lica zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

- VBA je, u sklopu sveobuhvatne borbe protiv korupcije u Srbiji, u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu privela više lica pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije - navodi se u saopštenju.

Precizira se da je "krivičnom prijavom obuhvaćeno šest lica, od kojih su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane i jedan civil".

"Prvoosumnjičeni je pukovnik S.B. iz Uprave Ministarstva odbrane za kadrove koji se tereti da je u više navrata primio mito kako bi na osnovu službenog položaja i u okviru službenih ovlašćenja ostvario uticaj na rešavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su "za ista krivična dela osumnjičeni i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok se podoficiri Vojske Srbije S.V. i G.M. i civil P.C. sumnjiče za krivično delo trgovine uticajem".

- Prvoosumnjičeni je danas nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu, predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode - navode se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    24. decembar 2014 | 12:42

    Читајући све ово, питам се да ли још има поштеног света у тој Србији, земљи чуда? Вероватно их има, само мали број, и свака част појединцима, који још нису укаљали свој образ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA