Jedva preživeo put od Afrike do Beograda, a čim je našao ljubav, preminuo je!

Na telu preminulog Gambijca, lekari nisu našli ubode igala niti tragove narkotika i tableta, a nije bolovao ni od neke hronične bolesti. Uzrok smrti je i dalje nepoznat, ali se bar zna da je boravak u Srbiji, Beogradu, Dorćolu, proveo okružen dobrim ljudima

  • 3

Vest o mrtvom muškarcu nađenom u napuštenom objektu stare srušene betonjerke na Dunavskom keju, iza sebe krije potresnu priču o jednom azilantu, dobrim i humanim Dorćolcima i devojci velikog srca koja je zavolela ovog "beskućnika", piše dnevni list "Politika".

Naime, Gambijac Musa Beri (28), kako se predstavio svojim novim komšijama na Dorćolu, nađen je mrtav 8. decembra, u napuštenom objektu stare srušene betonjerke pored marine "Dorćol" na Dunavskom keju, gde je i živeo. Uzrok smrti se još ne zna, piše "Politika".

Kako je ispričao, Beri je doplovio iz domovine Gambije, preko Soluna, Makedonije do Beograda. Preživljavao je prodajući prikupljene sekundarne sirovine ili zarađujući fizičkim poslovima. Napravio je, čak, i improvizovano kupatilo. Kupao se vodom iz Dunava koju je grejao na dve cigle. Nosio je garderobu koju su mu donosile "komšinice". Čak su mu poklonile i mobilni telefon i uplaćivale mu kredit.

Preminulog je našla tridesetogodišnja M. A, koja je sa njim bila u kratkoj emotivnoj vezi, pošto su se upoznali na jednoj svirci. Nakon što se dva dana nije javljao na telefon, devojka je došla do njegovog skloništa i našla ga kako leži na stomaku. Odmah je obavestila policiju, koja je pomislila da je reč o narkomanu. Kada su videli da je crnac, lekari su posumnjali na ebolu.

- Postidela sam se od njihovih izjava. Ispitivali su me. Rekla sam im sve što sam znala - kaže za "Politiku" M. A. napominjući da nikada nije upoznala pozitivniju osobu.

Na telu preminulog Gambijca, lekari nisu našli ubode igala niti tragove narkotika i tableta, a nije bolovao ni od neke hronične bolesti. Uzrok smrti je i dalje nepoznat, ali se bar zna da je boravak u Srbiji, Beogradu, Dorćolu, proveo okružen dobrim ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cc

    24. decembar 2014 | 18:26

    U Srbiji ima dosta bede tako da me ovaj slucaj bas nije pogodio jedan u nizu imigranata koji pokusavaju da pobegnu u neku bogatiju zemlju, i ja zivim bedno sa malom platom i pijem lekove za smirenje i niko nista sada, i nesvica mi se kako tek tako ilegalno prelaze nasu zemlju

  • sone

    24. decembar 2014 | 17:17

    Kad ti se nesta neda,ono ti se neda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA