OBOŽAVAJU GA KAO BOGA: Putin ponovo "čovek godine" u Rusiji (FOTO)

Političar godine u Rusiji je kao i prethodnih 11 godina Vladmir Putin, kojeg je podržalo 71 odsto anketiranih, u istraživanju u kojem je učestvovalo 1.600 osoba u 46 subjekata Ruske Federacije

  • 10

Kao i prethodnih 11 godina, političar godine u Rusiji je šef ruske države Vladimir Putin, za kojeg je u anketi Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM) glasao 71 odsto anketiranih.

Prošle godine Putina je "čovekom godine" smatralo 44 odsto ispitanika, podseća TAS S.

Kako je saopštio predsednik uprave VCIOM Konstantin Abramov, na drugom mestu je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov sa podrškom osam odsto Rusa, a na trećem premijer Dmitrij Medvedev, za kojeg je glasalo pet odsto anketiranih.

U anketi je učestvovalo 1.600 osoba u 46 subjekata Ruske Federacije.

- Tokom niza godina konstatujemo i u ovom istraživanju da vodi Putin. Poslednje godine nivo odobravanja i poverenja u njega porastao je sa 46 do 62,4 odsto. U maju ove godine i u avgustu je vrhunac sa 67-68 odsto i jasno je da je to povezano prvo sa održavanjem Olimpijade. Posle njega sa velikom razlikom slede drugi političari - rekao je Abramov.

Prema njegovim rečima, pre rezultatima ovogodišnjih istraživanja Centra, Rusi su 2014. najviše bili zaokupljeni situacijom u Ukrajini, događajima oko Krima i održavanjem Olimpijade u Sočiju, prenela je agencija RIA Novosti.

Među najvažnijim i najviše zabrinjavajućim događajima su i pad rublje, inflacija i kriza.

- Najskandaloznijim sugrađani smatraju događaje u Ukrajini. Pogoršanje odnosa sa Zapadom je na drugom mestu - kazao je Abramov.

Prema rezultatima nedeljne ankete VCIOM u decembru poverenje u Putina imalo je 62 odsto anketiranih, u Medvedeva deset a u Lavrova šest odsto.

Rusi poverenje, takođe, poklanjaju i ministru odbrane Sergeju Šojguu (četiri odsto), lideru Liberalnodemokratske partije Vladimiru Žirinovskom (pet) i lideru komunista Genadiju Zjuganovu (četiri odsto), podseća RIA Novosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravda

    24. decembar 2014 | 21:00

    Putine Care,sam te Bog poslao da spasis PRAVOSLAVLJE.

  • ime

    24. decembar 2014 | 17:27

    Obozavam ga i ja iz Srbije, ali ne Bas kao Boga

  • Dusan Petrov

    24. decembar 2014 | 18:19

    Ja ga vrlo cenim. Ozbiljan, obrazovan i sposoban čovek . Nema mu se šta zameriti. Napokon da bar jedna zemlja na planeti dobije velikog vodju i poštenog čoveka. To se vidi da je sposoban i da mu je stalo do zemlje i naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA