Krim u mraku, Ukrajina ne da struju

U Simferopolju su danas bili paralizovani aerodromi, autobuske i železničke stanice i bolnice, dok se na putevima stvorila saobraćajna gužva, a neki građani koji su krenuli na posao ostali su zarobljeni u liftovima

  • 5

Krim je ostao bez električne energije nekoliko sati, pošto su vlasti u Kijevu bez upozorenja prekinule napajanje poluostrva koje je u martu pripojeno Rusiji. U Simferopolju su danas bili paralizovani aerodromi, autobuske i železničke stanice i bolnice, dok se na putevima stvorila saobraćajna gužva, a neki građani koji su krenuli na posao ostali su zarobljeni u liftovima.

Ministar energetike na Krimu Sergej Egerov izjavio je da je na poluostrvu struja nestala u 11.00 sati po lokalnom vremenu (8.00 GMT). Ukrajinski ministar energetike Volodimir Demčinin potvrdio je da je Ukrajina prekinula snabdevanje strujom jer je Krim premašio granicu potrošnje prema postojećim ugovorima.

Krim je posle tri sati ponovo dobio električnu energiju. Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk nedavno je rekao da se zemlja zbog nedovoljno ruskog gasa i uglja bori da podmiri potrebe za strujom i da su sva područja pogođena, uključujući i Krim i područja pod kontrolom proruskih pobunjenika na istoku.

Na Krimu je i ranije bilo isključenja struje, a Rusija je posle aneksije postavila nekoliko električnih generatora i obećala da će izgraditi moderne elektrane kako bi poluostrvo bilo potpuno nezavisno u napajanju strujom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    24. decembar 2014 | 21:45

    E. UKRI. ZAIGRALI STE SE. OBIĆE VAM SE O GLAVU. ŽESTOKO.

  • ss76

    24. decembar 2014 | 23:17

    Nezahvalni neki ljudi, Trazili drzavu - doili. Sad hoce jos i struju

  • B.b

    24. decembar 2014 | 21:33

    Sve to me potsjeca na sao kraine steta sta samo narod nastrad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA