• 11

OVO JE NAJBOLJI POSAO U SRBIJI: Država plaća čoveka da broji leptire na Staroj planini!

"Srbijašume" su pored 40 muških i ženskih tašni, tražile i "monitoring dnevnih leptira na Staroj planini", ali i 3.104 litra tečnosti za vetrobransko staklo

  • 11

Riba, auto-kozmetika, jelenske krpe, ali i milionski krediti samo su neke od čudnih porudžbina koje su putem javnih nabavki trebovale državne firme i institucije. Tako je "Elektrovojvodina" nedavno dala 170.000 dinara na auto-kozmetiku, između ostalog na presvlake, 30 jelenskih krpa, i 60 komada mirisa za vozila.
"Srbijašume" su pored 40 muških i ženskih tašni, tražile i "monitoring dnevnih leptira na Staroj planini", ali i 3.104 litra tečnosti za vetrobransko staklo. To javno preduzeće pokušalo je da nabavi i dimljenu usoljenu ribu za 182.000 dinara, ali je nabavka obustavljena.


Komentarišući nabavku ribe, u MUP kažu da je reč o hrani za zaposlene u ministarstvu, policijske službenike u kopnenoj zoni bezbednosti, te specijalne jedinice poput Žandarmerije, SAJ, PTJ...
Nemanja Nenadić iz "Transparentnosti Srbija" izjavio je za "Blic" da u oblasti javnih nabavki ima mnogo prostora za zloupotrebe. Tenderi se najčešće nameštaju, tačnije favorizuju se određeni ponuđači.
Prema podacima Uprave za javne nabavke, u prvoj polovini ove godine 35 odsto nabavki se odnosi na državna, javna preduzeća, a 31 procenat na zdravstvo i socijalnu zaštitu.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeka

    Šta je tu loše što čovek broji leptire? Produkt takvog poduhvata bio bi broj endemičnih vrsta leptira, neka nova vrsta za Srbiju, možda i nauku uopšte, a kao kruna svega toga neka monografija na koju bismo se svi pozivali kada bismo želeli da dovedemo nekog stranca-odnosno, dugoročno gledano, to je + za turizam u Srbiji.

  • Đurica

    Za osobu koja je napisala ovaj tekst i čitaoce koji se sprdaju na račun istog: Stara planina je park prirode i predeo od izuzetnog značaja za biodiverzitet ptica, biljaka i dnevnih leptira, a ne samo novo fensi skijalište. Srbija šume, kao upravljač prirodnog dobra, su dužne da sprovode praćenje populacija ugroženih vrsta, a pošto je najznačajnija i najugroženija vrsta leptir zvani paklenac (lat. Lycaena helle)i još nekoliko vrsta, onda se sprovodi praćenje leptira. Inače Stara planina je jedino mesto na Balkanu gde ovog leptira ima. A sad što se samog posla tiče, izvolite na +40 stepeni celzijusa ići kilometrima po kamenjarima pa onda nađite za shodno da komentarišete kako je to lak posao. Sve najbolje!

  • Nikola

    Pretpostavljam da niko od vas nije biolog, a jos manje mislim da je neko uopste upucen u istrazivanja na Staroj planini. Sramota je da se na ovako povrsan nacin sudi o ljudima koji rade svoji posao i pritom se finansiraju iz inostranih fondova. A sto se tih javnih nabavki tice krivce potrazite medju stranackim botovima, ne medju istrazivacima i naucnicima. SRAMOTA

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima