DŽABE SANKCIJE EU I SAD: Kina će pomoći Rusiji da prevaziđe krizu

- Verujemo da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevaziđe trenutne probleme u ekonomiji. Ako bi Rusiji trebalo, mi bi joj ponudili svaku moguću podršku koju imamo - rekao je šef kineske diplomatije Vang Ji

  • 14

Rusija je sposobna da se sama izbori sa trenutnom ekonomskom krizom, ali ako bude potrebno Kina je spremna da pruži pomoć Moskvi, rekla je danas portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

- Kina i Rusija imaju odnose sveobuhvatnog partnerstva - naglasila je portparolka, prenela je agencija Tass.

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je, takođe, u nedelju da je Peking spreman da ponudi svaku vrstu pomoći ako bude bilo potrebno.

- Verujemo da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevaziđe trenutne probleme u ekonomiji. Kinesko-ruski odnosi strateškog partnerstva su na visokom nivou, oduvek smo podržavali i pomagali našim prijateljima. Ako bi Rusiji trebalo, mi bi joj ponudili svaku moguću podršku koju imamo - rekao je šef kineske diplomatije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad

    25. decembar 2014 | 23:52

    nisam rusofil ali iskreno mislim da se zapad malo preracuno hteli su da izoluju rusiju ali se ispostavilo da rusija uopste nije sama i da ima vrlo mocne saveznike kinu, indiju, brazil pa i tursku vidimo da se i mnoge evropske zemlje protive sankcijama.jesu uspeli malo da oslabe rusku privredu vestackim obaranjem cena nafte ali mislim da ni to nece dugo trajati.

  • игор

    25. decembar 2014 | 20:39

    rusko oruzje kineska brojcanost iranska nafta

  • marko

    25. decembar 2014 | 19:11

    pa cekaj kako sad to zar kina nezavisi od zapada kako neki strucnjaci pricaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA