• 45

UMALO UMRO ZBOG NEPAŽNJE LEKARA: Doktori zaboravili deo brusne ploče u obrazu Pančevca (22)! (FOTO)

Deo brusne ploče veličine 23 sa 39 milimetara doktorka na prijemnom odeljenju u pančevačkoj bolnici nije primetila da se nalazi u obrazu Nemanje Zubića. Iako su mu uradili rendgenski snimak lekari nisu posumnjali da je u rani ostao tvrdi predmet, već su je samo isprali i ušili

  • 45

Dvadesetdvogodišnji Nemanja Zubović iz Pančeva zbog jednog trenutka svoje nepažnje i propusta lekara mogao je tragično da završi. On se povredio posle rukovanja brusilicom u garaži, a u pančevačkoj bolnici ga nisu adekvatno zbrinuli, pa su mu život spasavali lekari u beogradskom Urgentnom centru.
Deo brusne ploče veličine 23 sa 39 milimetara doktorka na prijemnom odeljenju u pančevačkoj bolnici nije primetila da se nalazi u Nemanjinom obrazu. Iako su mu uradili rendgenski snimak lekari nisu posumnjali da je u rani ostao tvrdi predmet, već su je samo isprali i ušili.

Nemanjina majka Snežana kaže da neće nikada zaboraviti trenutak kad su došli kući.
- On je ležao i previjao se od bolova. Rana mu je krvarila i sat vremena posle ušivanja i odmah sam posumnjala da nešto nije u redu. Ujutru sam ga odvela na previjanje, gde su nam rekli da je sve to normalno za ovakvu jednu povredu i da nastavi da leži kod kuće. Popodne oko 16 časova, dakle 24 sata od povređivanja, a tek tada počinju najveće tegobe - priča Nemanjina majka Snežana.

Kada je drugog dana rana počela naglo da otiče i da se širi toliko da nesrećni mladić nije mogao više ni da guta hranu roditelji su ga odveli ponovo u bolnicu i tražili su hitan uput za Beograd. Nemanja kaže da mu se put do Kliničkog centra činio kao večnost.
- Imao sam visoku temperaturu, nisam dobio nikakav lek protiv bolova i u kolima dok smo putovali do Beograda bukvalno sam lupao rukama po sedištu, jer nisam mogao da izdržim bol - kaže Nemanja.
U Kliničkom centru lekari lekari su Nemanji otvorili zagnojenu ranu, operisali ga pod totalnom anestezijom i iz obraza mu izvadili zaboravljeni deo brusne ploče.
Lekari su rekli da je stigao u poslednji čas, jer je moglo doći do trovanja krvi.
Direktor Opšte bolnice u Pančevu, Nebojša Tasić kaže da još uvek nije dobio nijedan zvanični dokument o ovom slučaju.
- Ako je to sve tako kako vi tvrdite slučaj zaslužuje ozbiljnu pažnju, analizu i ako treba sankcije prema zaposlenima koji su propustili da sprovedu svoju službenu dužnost i da obave posao kako treba - napominje Nebojša Tasić.

Nemanjini roditelji su ogorčeni jer kada su pitali lekare zašto ušivaju njihovog sina u nedovoljno osvetljenoj prostoriji dobili su odgovor da su navikli da rade u takvim uslovima.
Direktor bolnice Nebojša Tasić priznaje da lekari na pojedinim odeljenjima nemaju adekvatne uslove za rad.
- Prijemna ambulanta je ključno mesto kome ćemo u narednom periodu posvetiti veliku pažnju i sigurno ćemo je temeljno rekonstruisati i proširiti. Prijemno-urgentna služba sad ima sve samo ne normalne uslove za rad - istakako je direktor Tasić.
Nemanja se sad oseća dobro, a njegova majka Snežana je odlučila da podnese privatnu tužbu protiv lekara koji su nesavesno lečili njenog sina.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr Aca

    Vidim da se ovde svi razumeju. Taj predeo uopste nije mali i bezazlen i parce metala moze lako ostati sakriveno. Isto tako rendgen snimak ne mora da pokaze parce metala. Jasno ja definisano kako se takva rana zbrinjava i to u prvom planu ne ukljucuje duboku eksploraciju ako ne postoje jasne indikacije. U tom predelu prolaze glavne grane zivca koji kontrolise kompletnu mimiku lica i kopanje po rani bez preke potrebe moze samo da dovede do jos vecih problema. Nije isto da li pacijent kaze da se isekao ili da je nesto puklo pa ga je posekao projektil ili vise projektila. U slucaju posekotine predpostavljate da tesko da je puklo parce noza ili brusne ploce u slucaju projektilne povrede moze se predpostaviti da nesto moze da bude u rani. Cak ni tada ne treba odma kopati po rani, nego sacekati pa istraziti ranu hiruski u opstoj anesteziji ako je neophodno.

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    Trulo brate, trulo...

  • Miki

    Otkaz pa zatvor!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima