NE DAM MOG TATU: Deca uhapšenih Srba napisala dirljivu pesmu (VIDEO)

Emotivni stihovi osvanuli su na više mesta u Zvorniku kao reakcija na hapšenje deset bivših boraca Vojske Republike Srpske i određivanja jednomesečnog pritvora za njih

  • 18

Na više mesta u Zvorniku su, kao izraz protesta zbog hapšenja boraca Vojske Republike Srpske (VRS) od kojih su neki jedini hranioci višečlanih porodica, poput Mila Vujovića koji ima desetoro dece ili Vukašina Draškovića koji izdržava četiri sina i nepokretnu majku, izlepljeni stihovi dirljive pesme "Ne dam mog tatu".

- Zašto te tata ponovo traže, zašto ti opet nemaš sna, gde li su sada tvoje straže, zašto smo opet pali na dno. Ništa me nemoj pitati sine, reče mi tiho tata, Srbin opet pati i gine, vidi ko nam kuca na vrata. Na vratima stajaše neki crni ljudi, od straha mi srce nije disalo, rekoše mi mali budi miran SIPA im je na ramenu pisalo... - su stihovi čiji je autor za sada nepoznat.

Emotivni stihovi osvanuli su na više mesta u gradu uz poziv da se zaustavi hapšenje Srba i pokrene peticija za ispunjavanje ovih zahteva.

U opštinskoj boračkoj organizaciji Zvornik kažu da ne znaju ko stoji iza ovoga, ali da ima njihovu punu podršku. Nakon nedavnog hapšenja deset bivših boraca VRS i određivanja jednomesečnog pritvora za njih, većina njihovih porodica ostala je bez jedinog hranioca.

(Telegraf.rs / Izvor: BN TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametolog

    27. decembar 2014 | 18:30

    Sto posto djeca sastavila...

  • srbin1

    27. decembar 2014 | 19:46

    Sram te bilo Srbijo!!! Sram te bilo RS!!! I kako da budemo ponosni i kako da imamo visoki moral za tvoju odbranu kad nas ti prva izdade i tvoja struktura vlasti!! Sad da te bilo ko napadne ja te ne bi branio jer da te branim i da mene izdas kao njih!? Imam i ja djecu i sta onda pitam ja tebe!? Ne zao mi je rizik je preveliki...

  • БањаЛукаРС

    27. decembar 2014 | 18:32

    Туга голема!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA