NABIJAJTE IH NA KOLAC: Džihadistkinja poručila ISIS-u da je "odrubljivanje glave milosrdan metod"! (VIDEO)

Vi ćete da ih pogubite milosrdnim metkom? Ili ćete da ih pogubite milosrdnim nožem? Nabijte ih na kolac! Nabijte ih na kolac, objavite to na društvenim mrežama i onda ih pošaljite majkama!, traži žena od džihadista

Kada je reč o jezivim, varvarskim metodama mučenja i ubijanja, ISIS-u ne manjka kreativnosti. Naime, moćna teroristička organizacija nastavlja da se vraća antičkim metodama egzekucije, a jedan od načina ubijanja izazvao je  mnoge rasprave i stekao status daleko goreg načina ubistva od odsecanja glave.

Video u kojem žena poziva Kalifa Al Bagdadija da uvede drevni ritual nabijanja na kolac je izašao u javnost, sa namerom da izazove strah kod neprijatelja i onih koji bi mogli da im se suprotstave.

Prema rečima Valid Šobata, žena predstavlja "glas muslimanskih majki", tvrdeći da je odsecanje glave previše milosrdan način i da neće odvratiti napade na ISIS kao što su to bili vazdušni napadi od strane Amerike. Ona moli ISIS da oživi srednjovekovni metod koji je nekada koristilo Otomansko carstvo.

Foto-ilustracija: Scena iz filma Seljačka buna, produkcija Jadran film Zagreb 1975. Foto-ilustracija: Scena iz filma Seljačka buna, produkcija Jadran film Zagreb 1975.

Neidentifikovana žena apeluje na ISIS da za prvu žrtvu uzme snimljenog jordanskog pilota Moaza Kasasbeha.

- Vi ćete da ih pogubite milosrdnim metkom? Ili ćete da ih pogubite milosrdnim nožem? Nabijte ih na kolac! Nabijte ih na kolac, objavite to na društvenim mrežama i onda ih pošaljite majkama! - viče ona.

Podsećamo da je ovaj vid egzekucije prvi put korišćen u 15. veku. Poznati princ Vlaške, Vlad Cepeš za vreme svoje vladavine nabio je na kolac oko 20.000 ljudi, prikazujući proburažena tela uspravno i tako napravio poznatu  "šumu" leševa.

Snimak pomahnitale žene pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zgembo

    11. januar 2015 | 12:38

    Шта је сад ово? Па где је нестао онај ислам од јуче и онај "дивни" чланак о исламу?

  • glisa

    11. januar 2015 | 12:41

    Ja ne razumem,ko stoji iza ovih likova?Zar ne moze Amerika i Rusija ida naprave jednu elitnu jedinicu od 2000-3000 hiljade specijalaca,posalju tamo i zavrse sa ovim likovima vec jedanput?

  • Munja

    11. januar 2015 | 12:44

    Bednica jadna,nema ni 2 razreda osnovne skole,nezna ni kako se pise islam a ni u Putu ga nije sreta,koliko li je para dobila za ovaj snimak???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA