SRBIJA IZ SVEMIRA: Ceo Balkan prekriven snežnim oblacima (FOTO)

Na satelitskom snimku NASE čitavo Balkansko poluostrvo prekriveno je gustim snežnim oblacima a, meteorolozi najavljuju da će se ovaj ledeni talas zadržati danima

  • 6

Meteorolozi za vreme narednih dana krive ledeni talas - ciklon koji je okovao veći deo Evrope snegom i ledom stiže a do nas je stigao preko južnog Jadrana.

Ledeni talas je rano jutros doneo snežne apdavide u celu Srbiju, pa su se tako zabeleli Beograd, Vojvodina, Užice, Moravički okrug i sever Kosova.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivaca i stvaranje snežnih nanosa narocito u planinskim predelima, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u Srbiji će biti hladno sa umerenim i jakim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod nula stepeni (ledeni dani).

Ledeni dani popustiće do Božića, kada će biti suvo i hladno vreme.

- Najverovatnije će biti oko nula stepeni, uz jutarnje mrazeve. Za Božić se ne očekuje sneg, osim što će se pokrivač zadržati u planinskim predelima - rekao je za "Blic" Časlav Stanojević, meteorolog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budjoni

    28. decembar 2014 | 17:14

    Europa kontra, Rusija rekontra, Amerika prati ! Sibirska lady Merkel šacuje ! Za početak, sa Istoka iz Sibira temperatuirni šok ! Za 48 sati od +15 na -15 da se smrzneš ! Kada se Europa bude dovoljno "smrzla" sledi "zavrtanje gasne slavine ! To rrr..azumem, ali zašto Srbija ? Mi smo tu ionako, samo da uzmemo "pikslu" ! Budjoni zna, čak i početak "III rata" ! Doneće ga 2000 i neke "Božić Bata"!

  • Dr

    28. decembar 2014 | 18:30

    Bas veliki ovaj Balkan!

  • Posavac

    28. decembar 2014 | 20:44

    A tokijo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA