Ovo su Srbi tražili od Deda Mraza za Novu godinu!

- Pare hoću đubre matoro debelo, jel' jasno to? Pošalji mi sličicu Dorinela Munteanua sa Mundijala u Francuskoj 98, jedina mi je falila da popunim taj album. Sve što sam do sada od tebe tražila nisi mi doneo. Ni mladost, ni lepotu, ni pamet - samo su neke od poruka iz novogodišnje noći

  • 3

Na kraju svake godine dolazi period u kom procenjujemo koliko smo zadovoljni onim što smo postigli. Nakon sumiranja uspeha i neuspeha, u prvi plan izbijaju želje koje još uvek nisu ostvarene. U tom periodu za njih je zadužen Deda Mraz koji ima taj nesrećan zadatak da obiđe celu planetu i ostvari sve te ponekad nerealne želje.

Deka s crvenom kapicom je i ove godine dobio dosta poruka na društvenim mrežama. Stiče se utisak da nisu svi zadovoljni njegovim radom, pa se pitamo kako će proći kod svog šefa kada bude vreme za evaluaciju i pregled postignutih rezultata.

Jasno je da nije on kriv što su želje nekih osoba pusta maštanja od kojih bi se mogli napisati romani i snimiti dobre komedije. Ipak, posao je posao, plaća se zato što je težak i zato što uvek moramo nekog da trpimo.

Jedan razuman dečak tačno zna šta hoće: da svi na ovom svetu budu zdravi, nešto malo para za njega i strica Dragana, i to je to. Voleo bi i nešto malo slatkiša, kad već zna da mu Deda Mraz ne može obezbediti uspešnu karijeru.

Gospođica Felicity zna da je bila nevaljala ove godine pa mu je poručila: "Bila sam nevaljala ove godine i vredelo je. Kupiću sama sebi nešto".

I dok neki pišu dugačka pisma i imaju podosta želja, Stanija je bila skromna sa samo jednom željom: "Dragi Deda Mraze, samo ostavi kreditnu karticu ispod jelke".

Foto: Instagram/StanijaDobrojevic Foto: Instagram/StanijaDobrojevic

Da nisu svi tako kulturni kada se obraćaju Deda Mrazu pokazuje ZovuMeŽile koji mu je napisao: "Pare hoću đubre matoro debelo, jel' jasno to?" Možda, ipak, nije pametno obraćati se na ovaj način nekom ko treba da vam ostvari želju, učite iz tuđih grešaka.

Ovaj školski primer je način koji vam daje dobre početničke šanse, ali nikako ne i garanciju.

- Deda Mraze, neki dečaci nisu skupljali Panini sličice, ali ja sam jako voleo to da radim. Molim te Deda Mraze, pošalji mi sličicu Dorinela Munteanua sa Mundijala u Francuskoj 98, jedina mi je falila da popunim taj album, a ispostavilo se da je odvratni ljudi iz Paninija  uopšte nisu odštampali - piše Andrija.

Evo želje jednog odraslog dečaka, žanr "young-adult". Goranov rukopis je čitak, a papir iz sveske za pisane zadatke. Želje se nižu bez određenog reda: plej stejšn 4, PES 2015, pivo i nezaobilazni mir u svetu. Tu je i malo srce uz "Još uvek veruem u tebe".

Tamika smatra da joj dekica duguje ostvarenje skromne želje. U svom otvorenom pismu ona piše: "Ne budi kukavica, nisam sponzoruša odvedi me na Maldive ove zime!"

ZlaBaka ima želju koja se na Internetu ponavlja iz godine u godinu. Deda Mraz očigledno brka neke pojmove: "Dragi Deda Mraze, želim ove godine debeo novčanik i vitku liniju. Molim te, nemoj da pomešaš kao prošle godine".

Veliko nezadovoljstvo vidi se i u pismu koji je postavila Zenski_probisvet.

- Ove godine il’ da me zaobiđeš u širokom luku ili da počneš da se ponašaš. Sve što sam do sada od tebe tražila nisi mi doneo. Ni mladost, ni lepotu, ni pamet, a bogami ni zdravlje. Džaba sam ti pisala, maštala, u noćima dozivala. Ili si gluv ili mnogo star pa nisi čuo. A nisam ti tražila ništa nemoguće i neostvarivo. Mis’im… postaješ društveno neodgovoran. To što ti misliš da sam ja malo prerasla poklone, debelo si se zajeb’o. Pa ja poklone volim najviše na svetu, ali.. ne one koje mi ti šalješ, nego one koje ti zvanično naručim - objašnjava ona.

Ipak, koliko je ozbiljna situacija dobro oslikava i pismo male Ive koja više uopšte ne veruje da Deda Mraz postoji.

- Zovem se Iva, idem u treći razred. Za novu Godinu od tebe mi ne treba ništa. Sve sam to dobila od mame i tate. Jesam mala, ali nisam glupa, pa da verujem u tebe. Paketiće u maminoj firmi znam da mi ne donosiš ti, već neka Branka iz sindikata daje svima vaučere pa mi kupujemo šta nam se sviđa. Jedino ako je taj tvoj Severni pol u Zmaj Jovinoj, jer smo tamo išli sa vaučerima.

P.S. Dajem ti šansu da mi dokažeš da postojiš. Pokloni mojim drugarima nove kuće jer su njihove stradale u poplavi. Ako to ne učiniš Jelena i Darko će celu zimu provesti u kasarni - piše Iva.

Deda Mraze dobro se zapitaj da li ćeš dobiti otkaz ili problem reši proaktivno i zatraži od šefa mnogo pomoćnika. Ovako više ne ide...

(A. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    1. januar 2015 | 12:36

    Deda daj mi 100 hiljada evra.

  • Dzipsi

    3. januar 2015 | 15:33

    Meni posalji,bar u snove,one drage kojih vise nema...

  • mAki

    2. januar 2015 | 10:57

    Kad se vec pisma I zelje.moja zelja je da mi svi ukucani budu zdravi.da mi pomognes oko pronalazenja posla I kad neznam sta da radim da mi das savjet sta je ispravno da uradim.laznih prijatelja imam dosta.mozda uz savjet I ispravan potez me zaobidju problemi.a uz posao cu polako moci da ostvarujem svoje zelje I zelje svoje familije.zdravlje da sluzi jer bolestan covjek tesko moze biti srecan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA