USTAŠE I ČETNICI, ZAJEDNO STE BEŽALI: Ovako su komunisti napali Pavelićeve sledbenike u Zagrebu! (VIDEO)

Zagrebačka policija sprečila je sukob između dve grupe građana, na jednoj strani bili su oni koji su došli na misu za ustaškog vođu Antu Pavelića, a na drugoj više desetina antifašista

Obožavaoci ustaškog lidera Ante Pavelića okupili su se ispred Bazilike Srca Isusova u Zagrebu kako bi odražali misu povodom godišnjice njegove smrti. Međutim, na istom mestu se okupilo i oko 50 demonstranata koji su istakli da Pavelić ne spada u hrvatski javni prostor.

Zagrebačka policija sprečila je sukob između dve grupe građana, na jednoj strani bili su oni koji su došli na misu za Antu Pavelića, a na drugoj više desetina antifašista sa transparentima "Sprečimo fašizaciju društva". Na to su im odgovarali poštovaoci Pavelića "Pomoz Bog, četnici" i "Nećete još dugo".

- Ante Pavelić je ratni zločinac i ne pripada javnom prostoru Hrvatske. Odgovoran je za smrt preko 200 hiljada ljudi u logorima za vreme Drugog svetskog rata. Odgovoran je za smrt 20.101 deteta - uzvikivali su njegovi protivnici.

Došlo je samo do verbalnog sukoba između dveju strana verovatno zahvaljujući prisutnosti policije koja je zbog ustaških obeležja privela nekoliko osoba, dok su uzvikivale "Za dom spremni".

Petnaestak minuta pre početka mise, jedan je mladić otrgnuo antifašistički transparent koji su istakli demonstranti i potom ga bacio na pod. Policija ga je udaljila i legitimisala, a nakon toga među antifašiste su ljubitelji ustaštva bacili i petardu i ponovno se okomili na istaknuti transparent.

Oni su bacali led među demonstrante i krenuli da im dobacuju "Pomoz' bog četnici", na što su antifašisti odgovorili sa: "Ustaše i četnici, zajedno ste bežali".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: hr.n1info.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yossarian

    29. decembar 2014 | 21:21

    Dobro je to gospodo Hrvati pozdravljamo.Cetnici i ustase nisu nesto cime nasi narodi treba da se ponose.Peace!!

  • Gogi

    29. decembar 2014 | 18:47

    Glupe Ustase moj djed je ih je skido iz puske u drugom svjetskom ratu. Smrt fasizmu sloboda narodu

  • SVETI PAVLE

    29. decembar 2014 | 21:58

    Brojka od 200.OOO ubijenih nije tacna.Prema nemackim izvestajima ubijeno je 750.000 srba u ustaskom genocidu.Ante Pavelic je izvrsio genocid po nalogu Vatikana i Pape Pija XII.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA