OVO ZVUČI KAO SUPER IDEJA: Atentator na papu Jovana Pavla II traži da se sastane sa papom Franjom

Agdža, nekadašnji član grupe poznate kao Sivi vukovi, izvršio je napad na Jovana Pavla posle bekstva iz zatvora gde je služio doživotnu kaznu zbog ubistva novinara Abdi Ipekdži 1979. godine

  • 2

Ubica koji je pokušao da ubije papu Jovana Pavla II je postavio bele ruže na njegovom grobu i rekao da želi da se sastane sa papom Franjom.

Agdža je ranio Jovana Pavla kada je ispalio nekoliko hitaca iz neposredne blizine na Trgu Svetog Petra 13. maja 1981. godine. Proveo je 19 godina u zatvoru zbog pokušaja atentata.

Agdža , nekadašnji član grupe poznate kao Sivi vukovi, izvršio je napad na Jovana Pavla posle bekstva iz zatvora gde je služio doživotnu kaznu zbog ubistva novinara Abdi Ipekdži 1979. godine.

PROGOVORIO ALI AGDŽA: Homeini mi je naredio da ubijem papu! (VIDEO)

Tokom 19 godina borakva u zatvoru u Italiji, Ali Agdža prešao u hrišćanstvo, a papa je pomogao da se izvrši pritisak italijanskim vlastima za njegovu izbavljenje i deportaciji u Tursku 2000. godine. Pušten je iz zatvora 2010. godine.

Kada je uhapšen, policija je našla pismo u njegovom džepu na kome je pisalo da je on ubio papu.

Poljak Vojčeh Jaruzelski, koji je ove godine preminuo u 90. godini, optužio je islamske fanatike za atentat.

(Telegraf.rs / Izvor: Mailonline)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Halid Ibn Velid

    29. decembar 2014 | 18:55

    Zna se za kga si ti radio i ko te je platio ,nisi ti radio za iranskog smrada homeinija nego za globalno drustvo koje se odaziva na masonsko iluminatsko ime i sad te ponovo zele reaktivirati za svoje ciljeve...glup si

  • M

    29. decembar 2014 | 20:16

    Ne znam zasto se koriste termini islamski fanatici, ekstremisti, ili hriscanski ovi oni......nisu oni ekstremisti, niti fanatici, vec fundamentalisti, tj. oni koji doslovno, slepo prate svoje "svete" knjige....kada bi neko danas bukvalno interpretirao kuran ili bibliju, pratio doslovno sve sto ti "biseri" ljudske civilizacije traze od svojih sledbenika, bio bi u zatvoru ili ludnici.....e pa to su oni, oni koji doslovno slede te knjige - fundamentalisti i nista vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA