• 33

JAUK MAJKE KOJA JE RODILA MRTVU BEBU: Nisu hteli da me porode iako su znali da mi je dete u stomaku umrlo!

Portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović kaže da je trudnica primljena na odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Prokuplju u terminu za porođaj, bez porođajnih bolova, u petak 12. decembra I da je 15. decembra urađen ctg i ustanovljeno da nema otkucaja srca bebe, pa je upućena u GAK Kliničkog centra u Nišu

  • 33

Milica Stamenković (23) iz sela Zlata kod Žitorađe najavljuje tužbu protiv lekara prokupačke ginekologije, jer smatra da su tokom njenog porođaja bili nemarni i prouzrokovali smrt njene bebe. Milica tvrdi da je četiri dana provela u bolnici čekajući da se porodi i da su par puta obavili preglede, ali da su tek četvrtu noć ustanovili da joj je beba mrtva.
I tu nije kraj njenim mukama, jer do 16 sati sledećeg dana nisu hteli da je porode. Na kraju je prebačena za Niš, gde su joj podhitno uradili carski rez i izvadili mrtvu bebu.

- U prokupačku bolnicu sam došla 12. decembra sa preporukom mog ginekologa da se uradi carski. Ginekolozi u bolnici uradili su samo preglede i zadržali me na odeljenju. Dva dana posle, 15. decembra dobila sam bolove, ali su mi rekli da nisu porođajni, već da sam prehlađena. Kako su tokom noći bolovi postali nesnosni, uradili su i ctg i rekli mi da čekam. Opet sam se žalila pa su uradili ultrazvuk i čula sam da dežurni lekar sa sestrom priča kako ne čuje otkucaje bebinog srca. Plakala sam, ali mi je tek posle par sati to zvanično i rečeno, oko pet sati ujutru, 16. decembra- kaže vidno uznemirena Milica kojoj je ovo prvo dete.

Ona dodaje da su tek popodne oko 16 sati na intervenciju njene porodice uputili je u niški Klinički centar, gde su joj uradili carski rez u 19. 20 minuta.
- Moju muku i nesreću niko ne može da nadomesti, ali smatram da su lekari bili nemarni i nisu blagovremeno reagovali- završava Milica koja je pre par dana otpuštena sa Ginekologije niškog Kliničkog centra. Ona sada čeka rezultate obdukcije koji će objasniti uzrok smrti njene bebe.
Portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović kaže da je trudnica primljena na odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Prokuplju u terminu za porođaj, bez porođajnih bolova, u petak 12. decembra I da je 15. decembra urađen ctg i ustanovljeno da nema otkucaja srca bebe, pa je nakon što je otvorena tri poprečna prsta upućena u GAK Kliničkog centra u Nišu.
(B. R.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lj.F.

    Strasan nemar od strane lekara. Trebalo je hemijski startovati porodjaj ili raditi carski rez ako prirodnim putem nije napredovao. To sto je nosila mrtvo dete nije neobicno. U inostranstvu daju ti opciju da cekas da porodjaj sam krene sto je tek 2 nedelje posle smrti detea. Druge opcije su tablete da izazovu porodjaj ili carski rez ali ovu poslednju opciju ne preporucuju i ne rade sem ako je medicinsku neophodno..

  • Muko moja

    E muko moja.. Neka te dragi Bog cuva i da ti snage za dalje. Preziveces i imaces mnogo dece!

  • jeca

    znam kako je iz iskustva u prokupackoj bolnici bas u gak/u. zamalo i ja da izgubim bebu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima