SRBIJA U LEDENOM DOBU: Evo gde SNEG VEJE KAO LUD, a gde se lede kosti na MINUS 20!

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u šest časova izmereno minus 17 stepeni i u Zaječaru, gde je temperatura vazduha iznosila minus 16 stepeni

  • 6

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u šest časova izmereno minus 17 stepeni i u Zaječaru, gde je temperatura vazduha iznosila minus 16 stepeni. U više mesta provejava slab sneg, a maksimalne dnevne temperature neće prelaziti -4 stepena.

 

Veoma hladno vreme se očekuje do subote, a petak bi trebalo da bude "ledeni dan" sa temperaturama i do -20 u pojedinim mestima.

 

Danas je na Crnom Vrhu je izmereno 47, na Kopaoniku 43, a na Zlatiboru 31 centimetar snega, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

Slab sneg trenutno pada u Smederevskoj Palanci, na Zlatiboru, u Požegi, na Kopaoniku, u Kuršumliji, Ćupriji i Vranju. U Sjenici je izmereno minus 13, na Crnom Vrhu i Zlatiboru minus 12, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Požegi minus 10 stepeni.

 

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu i Sremskoj Mitrovici izmereno je minus devet stepeni. U Kuršumliji, Kruševcu, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno je minus osam, a na Paliću, u Somboru, Velikom Gradištu, Kraljevu i Vranju minus sedam stepeni.

 

 

U Beogradu, Negotinu, Ćupriji i Nišu izmereno je minus šest, a u Loznici i Valjevu minus pet stepeni.

 

Sneg je u Leskovcu visok 25 centimetara, Nišu 23, Loznici 20, Dimitrovgradu 19, Sjenici 17, Valjevu i Zaječaru 16, Chupriji 15, Somboru 14, Kragujevcu i Velikom Gradištu 13, Banatskom Karlovcu i Beogradu 12 centimetara.

 

U Zrenjaninu i Smederevskoj Palanci izmereno je 11 centimetara snega, na Paliću i u Kuršumliji 10, u Novom Sadu, Kikindi i Požegi devet, Sremskoj Mitrovici šest, a u Vranju pet centimetara snega.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Petrovic

    30. decembar 2014 | 11:06

    Sneg i minusi krajem decembra u je...

  • Aleksandar

    30. decembar 2014 | 12:02

    A mogu li ja da pitam zasto u opstini Petrovac na mlavi putari ne rade nista,ne ciste sneg sa kolovoza,samo se voze onim kamionima,a nisu bacili ni gram soli ni rizle,ovde je strasno,molim redakciju ako moze da kontaktira nekog iz vrha vlasti u Petrovcu i cujemo njego misljenje,posto je jos prosle godine taj isti predsednik opstine rekao:"zasto cistiti sneg kad ce se on i ovako otopiti"a to sto mozes da pogines na ulicama to nema veze!!!!

  • Dex

    30. decembar 2014 | 09:24

    Pa ne,mislim,stvarno je cudno sto je hladno u decembru!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA