BLAM GODINE: Veliki petak u subotu, Uskrs u ponedeljak!

Prema kalendaru niške opštine Palilula Veliki petak "pada" u subotu 18. aprila, dok je Uskrs, koji je uvek nedeljom, ovde "pomeren" za ponedeljak

  • 12

U tradicionalnom kalendaru niške Opštine Palilula, kojim se 7 godina zaredom promovišu najbolji đaci i studenti iz ove opštine, 2015. godina predstavljena je tako da je Veliki petak u subotu, Uskrs u ponedeljak, Badnji dan 4. a Božić 5. januara, javljaju Južne Vesti.

U Opštini kažu da je pogrešila štamparija. Novi kalendari se već uveliko dele saradnicima i prijateljima jedne od centralnih niških opština.

Krenimo ispočetka: U ovom kalendaru 4. januar je označen crvenim slovom kao Badnji dan a, logično - Božić je odmah narednog, 5. januara. Za razliku od "normalnih" kalendara gde je reč o 6. i 7. januaru.

Kako se ide dalje, katastrofa je veća: Veliki petak "pada" u subotu 18. aprila, dok je Uskrs koji je uvek u nedelju u kalendaru Palilule "pomeren" za ponedeljak.

Kako kaže predsednik Opštine Palilula Boban Džunić, on nije upoznat sa ovom greškom, ali razgovaraće sa saradnicima zaduženim za kalendare da se greške otklone.

- Zaista to nisam primetio. Ako je to baš udarna vest. Za neku tehničku grešku tražićemo ispravku od firme koja je to radila - rekao je Džunić.

Kasnije se redakciji Južnih Vesti javio i Dragan Vidojković, portparol Opštine koji je pojasnio da je greška kasno uočena.

- Mi smo uočili to na sam dan uručenja kalendara. Do poslednjeg trenutka su to radili i to je greška u štampariji. Oni rade taj deo. Mi smo dali slike najboljih učenika i kako da ide njihov raspored po mesecima. Intervencija će biti ta da ukažemo na grešku i ispravimo je - rekao je Vidojković.

On je pojasnio da će nakon ispravke novi kalendari biti poslati, pre svega, školama na teritoriji Opštine, ali i određenim institucijama i saradnicima Palilule.

(Telegraf.rs / Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pa da

    30. decembar 2014 | 17:04

    a el znate da se Nova Godina pada bas na Petak 13?

  • Dragan DM

    30. decembar 2014 | 18:58

    Pitao sin oca, tata, tata, kada je 1 maj, a otac sinu odgovara pa valjda 25-og "bem ti m...."

  • Rale

    30. decembar 2014 | 19:03

    Nista nas iz Nis ne moze iznenaditi pa i da je spasovdan u sredu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA