• 3

IPAK NAS VOLE: Sve više stranaca juriša u Srbiju!

Najpopularnije destinacije u Srbiji kada je reč o domaćim turistima su bile banje, gde je otišlo 43 odsto njih, dok među stranim gostima primat drži Beograd - sa 51 odsto

  • 3

U Srbiji je za jedanaest meseci 2014. godine registrovano više od dva miliona turista (2,033.223), od čega je stranih turista bilo 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine (952.127), objavila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).
Kako se navodi u saopštenju, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, od ukupnog broja turista, domaćih je bilo 1,081.096 ili devet odsto manje nego za jedanaest meseci prošle godine.


Po podacima TOS-a, u periodu januar-novembar 2014. godine ostvareno je ukupno 5.700.368 noćenja, što je za sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine.
Broj noćenja domaćih turista je opao za 14 odsto, na 3,699.591, a broj noćenja stranih turista je porastao za devet odsto, na 2,000.777.

Domaći gosti su najviše boravili u banjskim mestima - 43 odsto, zatim slede planinska mesta sa 30 odsto, a strani gosti najviše su boravili u Beogradu (51 odsto), a slede turistička mesta (17 odsto).
Najveći broj noćenja u Srbiji u periodu januar-novembar ostvarili su državljani Bosne i Hercegovine (151.903 noćenja, četiri odsto više u poređenju sa 2013. godinom), zatim slede gosti iz Rusije, Crne Gore, Nemačke, Hrvatske.
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ap0calypto

    Sta me briga da li me vole. Zasto bi me neko mrzeo? Zasto bi neko uopste imao stav prema meni? Sta ja imam od toga, ako mu se dolazi ovde neka dodje. Ja sada da ispravljam iskrivljenu sliku o nama, posle godina i godina zapadne propagande? Onaj ko veruje u to, neka veruje

  • Dag

    Nije dobro, ziveti u iluzijama.Mi smo, kao sto rekose zvanicnici - jeftini... (Lepa je moja zemlja - meni najdraza. Previse laza i - paralaza.)...

  • ironičar

    Ti turisti iz Nemačke, BiH, Hrvatske, Crne Gore su ionako 70-80% Srbi ... Izuzev Rusiju, koji po celom Balkanu povećavaju kapacitet gostiju. Tako da iako neki Srbijanci pljuju Srbe iz diaspore odnosno Srbe iz okoline - oni i dalje najviše pridonose turizmu Srbije ... Za veću pažnju drugih stranaca TOS bi trebao da se mnogo bolje potrudi, Srbija ima toliko istorijskih, arheoloških krajeva, muzeja ... lepe prirode, odmarališta ... Da nam nije Guče u Exita ne bi ni toliki broj stranaca koliki je sad dostigli. Treba je više truda uložiti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima