• 2

GDE ĆE IM DUŠA? Lopovi pljačkali stanove u zapaljenoj zgradi (FOTO)

Obijena su dva stana koja su bila zahvaćena požarom i dva koja nisu, a iz jednog je izneseno zlato, televizori, grejalice, pa čak i jedan inhalator

  • 2

Nepoznate osobe opljačkale su nekoliko stanova u zgradi u ulici Mihajla Pupina u Paraćinu, koja je ostala bez struje nakon požara pretprošle noći. Oni su odneli televizore, zlato, grejalice, čak i inhalator jednoj astmatičnoj baki.
Stanari ove zgrade su još u šoku zbog požara koji je izbio u nedelju oko 21 sat na nadzidanom spratu i krovu, a u utorak su doživeli još jedan stres. Koristeći nestanak električne energije i odsustvo vlasnika koji su i prethodnu noć proveli kod rođaka, nepoznate osobe opljačkale su rano jutros četiri stana.


Obijena su dva stana koja su bila zahvaćena požarom i dva koja nisu. Iz stana na četvrtom spratu, koji je goreo, odneto je zlato, a ostala je uglavnom tehnička roba.
Starica Mirjana Mrkalj iz stana broj 16 je vidno potresena, i rekla je da je noć provela u selu sa bolesnim suprugom. Kada se vratila, zatekla je obijena vrata.

- Nemam reči da vam opišem koliki je bio ovaj drugi zaredom šok. Odneli su nam LCD televizor za koji smo sad tek platili poslednju ratu i grejalicu. Ukrali su mi i inhalator koji moram da koristim jer sam težak asmatičar - rekla je u grču Mirjana.
Iz vatrom uništenog stana Nemanje Mladenovića, koji je sa majkom spas od požara potražio kod prijatelja, odneti su televizor, lap top i fotoaparat. Ovi tehnički uređaji preživeli su požar, ali ne i bezobzirne lopove koji su iskoristili tuđu nesreću.
Inače, neviđenu pljačku provalnika je čuo Emin Ibrahimović koji je noć proveo u svom stanu broj 13.

- Tu, na trećem spratu, sem mene nikog drugog nije bilo. Čuo sam neku buku tokom noći, ali sam mislio da treskaju vrata od promaje ili da se ljudi vraćaju u stanove po stvari. U 5.50 sati probudio me je snažan udarac u ulazna vrata mog stana. Lopovi su provalili misleći da nema nikog. Izbezumili su se kad su me videli i pobegli niz stepenice. Bila su dvojica, jedan je imao belu jaknu i crnu kažu - kaže očevidac.
Policija je obavila uviđaj i traga za počiniocima, a lopovi su ušli u zgradu u koju ni uviđaj nakon požara nije bio završen, a veštak za požare iz Nacionalno-kriminalističkog centr MUP-a okončao je posao danas, a očekuje se da veštačenje otkrije tačan uzrok izbijanaj vatre.
(Z. R. P.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima