Vezao se lancima i pretio da će se zapaliti!

Novica Ivanović najavio samoubistvo kad su sudski izvršitelji pokušali da preuzmu imovinu firme DP "Šipad"

  • 0

Novica Ivanović, radnik DP "Šipad", vezao se lancima za ulazna vrata svog preduzeća i zapretio da će se posuti benzinom i zapaliti, revoltiran sudskom odlukom kojom se imovina ove firme dodeljuje DOO "Šipadu" iz Bosne i Hercegovine.

Društveno preduzeće "Šipad" osnovano je neposredno nakon raspada Jugoslavije kao pravni naslednik bosanskog "Šipada". Međutim, na osnovu sporazuma o sukcesiji, bosanska firma je pokrenula u Srbiji sudski spor za povraćaj imovine, koji je rešen u njenu korist pa su sudski izvršitelji pokušali da preuzmu sporni lokal.

Međutim, radnici su se u njemu zabarikadirali, a Ivanović najavio samoubistvo, pa su sudski izvršitelji ovoga puta otišli neobavljena posla.

Časlav Miljković, član Upravnog odbora DP "Šipad" objašnjava da su oni nakon raspada Jugoslavije formirali samostalno preduzeće od imovine DOO "Šipad", te da nemaju nameru da imovinu vrate.

- Tom imovinom mi gazdujemo već tridesetak godina, ali smo imali samo pravo upravljanja, a ne i vlasništva, zbog čega nismo mogli ništa sa njom da radimo, pa smo stigli do stečaja. U međuvremenu su sudovi naložili da ovu imovinu vratimo DOO "Šipadu", a šta će biti sa 23 radnika nikoga nije briga - navodi Miljković.

DP "Šipad" zatražila je od Privrednog suda da još jednom preispita ovaj slučaj, te da uzme u obzir da su rukovodioci ovog preduzeća koji su, kako navodi Miljković, kumovali ovakvim sudskim odlukama, pritvoreni.

(V. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA