SAMO ONI IMAJU PLAN: Da li su ovo tri najbolja javna preduzeća u Srbiji?

Reč je o Elektromreži Srbije, Elektroprivredi i Pošti Srbije, dok su ostal preduzeća dostavila od 80 do 90 odsto zahtevanih stvari, ali im nedostaju organizacione promene

  • 5

Od ukupnog broja javnih preduzeća, samo su tri dostavila kompletan plan novog korporativnog poslovanja -upravljanja i kontrole troškova, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

Reč je o Elektromreži Srbije, Elektroprivredi i Pošti Srbije, dok su ostal preduzeća dostavila od 80 do 90 odsto zahtevanih stvari, ali im nedostaju organizacione promene, naveo je Sertić, gostujući u jutarnjem programu TV "Pinka".

Ministar je rekao da je to verovatno posledica, što su zahtevi kasno poslati, pa nisu sva preduzeća stigla da naprave plan organizacionih promena, ali da će to sigurno učiniti do kraja prvog kvartala.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je podsetio da je cilj da za ti godine ne bude više ni jednog gubitaša među javnim preduzećima, tako da ona moraju da pronađu prave planove svog poslovanja, po ugledu na strane kompanije koje rade u našoj zemlji, a džava je na sebe preuzela obavezu da obezbedi socijalne programe, kako bi im pomogla.

Javna preuzeća ne mogu više da rešavaju socijalne probleme, njihove usluge moraju da budu tržišni elemenat, ne baš sa cenom kao u EU, jer su i plate naših građana manje, predočio je ministar.

Foto: Marko Todorovć Foto: Marko Todorovć

On je dodao i da će za 10 dana biti objavljene i privatizacione liste za 502 preduzeća u restrukturiranju za koja su stuigla pisma o zainteresovanosti, tako da će za ona preduzeća koja su pribavila svu potrebnu dokumentaciju, već u prvoj polovini januara biti objavljeni tenderi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceki

    4. januar 2015 | 12:18

    Eps,Ems,Edb -CAREVI NEDODIRLJIVI-kod njih nema Vucicevih mera stednje,ZAPOSLJAVAJU,(izmisljena radna mesta)delili deci radnika PAKETE a ne paketice velike vrednosti,ima ih viska zaposlenih u velikom br,radnicima dele pomoc kao da vracaju??Plate i posle smanjenja su im previsoke.NEMOZE NAM NIKO NISTA.....

  • kursula

    4. januar 2015 | 10:50

    Ovaj ems ima minimum 50% viska zaposljenih!

  • Dag

    4. januar 2015 | 17:08

    ...Tu se i jede, i pije, i KRKA... (I sta hoce ti penzioneri?)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA