Putin pravi svoju Legiju stranaca!

Lider Rusije je potpisao dekret po kojem je dozvoljeno da strani državljani učestvuju u izvršavanju zadataka tokom vojnih situacija, kao i tokom oružanih sukoba, a nacrt zakona završen je pre Nove godine i 154.000 regruta se pridružilo vojsci

  • 56

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se stranim državljanima omogućava da služe u ruskoj vojsci po ugovoru.

- Vojnici, koji su strani državljani, mogu da učestvuju u izvršavanju zadataka tokom vojnih situacija, kao i tokom oružanih sukoba, u skladu sa prihvaćenim principima i normama međunarodnog prava, međunarodnim sporazumima Ruske Federacije i ruskim zakonodavstvom - stoji u dekretu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izuzetak od pravila odnosi se na stranog državljanina koji je pod istragom ili mu se sudi, ima krivični dosije ili je služio zatvorsku kaznu, i on ne može da služi u ruskoj vojsci, prenela je Raša tudej.

U dekretu se priznaje služba u ukrajinskoj vojsci za ruske građane koji žive na Krimu, "pošto dostave originale dokumenata" koji tu službu potvrđuju.

Na veb sajtu predsednika dokument nije naveden, ali je on objavljen na stranici o informacijama koje se odnose na državne zakone, navodi RT.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nacrt zakona završen je pre Nove godine, a 154.000 regruta pridružilo se ruskoj vojsci.

Što se tiče drugih država gde slični zakoni postoji, izdvaja se francuska Legija stranaca. Ona postoji od 1831. godine, i nudi stranim dobrovoljcima priliku da služe u francuskoj vojsci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    4. januar 2015 | 23:41

    Svoju legiju pijanaca a ne stranaca !legiju pijanaca bre

  • Robert montenegro

    4. januar 2015 | 21:47

    Da nemam petoro djece doma bi pristupio putinovoj legiji . Živio kralj kraljeva . Živela rusija.

  • DD

    4. januar 2015 | 21:43

    DABOME. PUN POGODAK. BRAVO PUTINE. TOLIKO O RUSIJI NA KOLENIMA NACISTOVCI!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA