KRV NA SVE STRANE: Dečak (16) poginuo pred svojom kućom, brat mu stradao pre 15 godina!

- Ljudima pre 15 godina od pištolja stradao jedan sin, sad u nesreći drugi. Ne daj bože nikome - kaže uplakani komšija na mestu nesreće u kragujevačkom naselju Beloševac. Dečak se s još dvojicom drugara kolima zakucao u betonsku ogradu, nijedan od njih nije imao vozačku

  • 25

U teškoj saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče oko 21.40 sati u Kragujevcu poginuo je dečak od 16 godina, a dvojica sedamnaestogodišnjaka su povređena. Kako je rečeno u Hitnoj pomoći, oni su zadobili kontuzije.

Prema nezvaničnim informacijama, nijedan od trojice mladića nije imao vozačku dozvolu. Na mestu udesa jutros je bilo mnogo krvi i delova automobila, policija je radila uviđaj do dva sata ujutru, a mladiće su vatrogasci izvukli iz auta.

Nesreća se odigrala u kragujevačkom naselju Beloševac, u Ulici Milivoja Bankovića Sićka kod broja 100. Reč je o jednoj od najstrmijih ulica u gradu. Svedoci kažu da je 20 minuta pre 22 časa "puklo kao da je kamion udario u zid".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Oni su se "sitroenom" spuštali niz brdo, a na mestu nesreće pokušali su da preteknu jedno vozilo. Vozač "sitroena" je verovatno zbog poledice i neskusnosti izgubio kontrolu nad autom i zakucao se u ogradu, pa u betonski stub. Od siline tog udarca motor je izleteo iz auta, preko ulice, i skršio ogradu preko puta mesta nesreće!

Nakon udarca u ogradu i stub, automobil je počeo da se prevrće putem i "zakucao" se u vozilo parkirano par metara dalje niz ulicu. Policija i hitna brzo su stigli, a sirotu decu vatrogasci su morali da vade sečenjem zgužvanog lima.

Prednji deo "sitroena" potpuno je uništen. Mladić koji je stradao sedeo je pozadi, a izgleda da su vozač i suvozač ispali iz vozila, što ih je i spasilo, kaže komšija ispred čije se kuće sve i dogodilo.

Šesnaestogodišnji putnik u vozilu preminuo je u kragujevačkom Kliničkom centru, dok su vozač i drugi putnik zadržani na lečenju. Protiv maloletnog vozača biće podneta krivična prijava.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na drumu je i dan nakon nesreće mnogo krvi, ključevi "sitroena", zapaljene sveće. Poginuli mladić živeo je, nesrećnim spletom okolnosti, na desetak metara od mesta gde je poginuo.

- To je slučajnost. Njih trojica pošli su iz susednog naselja Baljkovac kod nekoga u Beloševcu. Igrom slučaja nesreća se desila baš nadomak kuće poginulog. Što je još gore, ista porodica izgubila je drugog sina pre oko 15 godina nesrećnim slučajem. Dete se igralo kad ga je drug, koji je u kući našao pištolj, ubio nesrećnim slučajem. Ljudima pre 15 godina od pištolja stradao jedan sin, sad u nesreći drugi. Ne daj bože nikome, kaže uplakani komšija na mestu nesreće.

Dvojica povređenih u saobraćajci zadobili su lake telesne povrede i nalaze se na lečenju u KC Kragujevac.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    5. januar 2015 | 14:03

    Pre svega iskreno saucesce porodici nastradalog decka.... Ovo je dokaz da nije zakon kriv sto deca ginu,vec roditelji sto dozvoljavaju deci da voze i to BEZ DOZVOLE...

  • P.

    5. januar 2015 | 13:24

    Pavle brate pocuvaj u miru <3 :(

  • Xyz

    5. januar 2015 | 13:59

    Opet maloletnik za volanom?? Sami su krivi...kao i njihovi roditelji....odakle mu auto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA