ALHEMIJA BALKANA: Medlin Olbrajt kao izbeglica bila u Vrnjačkoj Banji! (VIDEO)

u 12. epizodi serijala koji uređuje i vodi Goran Milić saznali smo za priče kako je bivša američka državna sekretarka provela neko vreme kao izbeglica u Drugom svetskom ratu. Taj deo istorije aktualizovan je kad je NATO bombardovao Srbiju

  • 5

U 12. epizodi "Alhemije Balkana Srbija" ekipa Al Džazire provela je dan u Vrnjačkoj Banji. Prema broju turista, to je nakon Beograda najposećenija destinacija u Srbiji. Očekuju se velike investicije i izgradnja luksuznih hotela.

Saznali smo za priče kako je bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt provela neko vreme u Vrnjačkoj Banji, kao izbeglica u Drugom svetskom ratu. Taj deo istorije aktualizovan je kada je NATO bombardovao Srbiju.

U Novom Pazaru šezdesetogodišnji proizvođač cipela radi od svoje dvanaeste godine. U ovoj epizodi možete videti da su na modnoj reviji Verice Rakočević modeli bile dvanaestogodišnje devojčice i šezdesetpetogodišnje gospođe.

U prvom privatnom muzeju u Beogradu fondacija "Zepter" izlaže dela najznačajnijih srpskih umetnika u poslednjih 70 godina.

Takođe, građani Beograda i Novog Sada u anketi otkrivaju da su im najdraže zemlje Evropske unije i one nastale raspadom Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. januar 2015 | 18:20

    Po svedocenju, mog bliskog,(preminulog ),rodjaka,( koji im je, kao diplomatski sluzbenik, pomogao, da odu iz Jugoslavije),otac joj je bio diplomata, u Jugoslaviji.Otkud tolika mrznja, prema Srbima,nikad nije shvatio?...

  • BEN DELIJA

    5. januar 2015 | 22:17

    MASIM TEMU U SVOJ OVOJ PRICI NAJVISE ME JE ODUSEVIO GORAN MILIC KAO NEVIDJENI SARMER I DOAJEN NOVINARSTVA IPAK PO MENI SE OSECA I NJEGOVA NOSTALGIJA ZA BEOGRADOM

  • Dr

    6. januar 2015 | 07:41

    Medlin je političar i pragmatičar. Radila je svoj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA