NISU HTELI DA POKOPAJU ROMSKU BEBU: Francuzi zabranili sahranu na gradskom groblju (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnik Šamplona je svoje odbijanje objasnio obrazloženjem da groblje "ima malo raspoloživih parcela", pa je beba ipak sahranjena u gradu Visuu

  • 8

Romska zajednica danas je sahranila bebu u francuskom gradu Visuu, pošto su vlasti grada Šamplon odbile da daju dozvolu za njenu sahranu, da bi posle kritika zbog diskriminacije zvaničnici Šamplona to negirali.

Oko 200 ljudi, članovi porodice i žitelji Visua, prisustvovali su sahrani, prenela je agencija AP. Zvaničnik francuske vlade izjavio je da će biti spovedena istraga o tome da li je došlo do diskriminacije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Šamplona, 23 kilometara južno od Pariza, Kristijan Leklerk demantovao je tvrdnje da je odbio da da dozvolu da se romska beba, koja je iznenada preminula u bolnici, sahrani na gradskom groblju.

Leklerk je svoje odbijanje objasnio obrazloženjem da groblje "ima malo raspoloživih parcela". On je kasnije pojasnio da su njegove reči "izvučene iz konteksta" i da je bio žrtva "pogrešne interpretacije".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Roditelji bebe koja je preminula žive u kampu u gradiću Šamplan. Beba, identifikovana kao Maria Frančeska, rođena je 14. oktobra a umrla je u ranim jutarnjim satima 26. decembra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik drugog grada Visua, Rišar Tringije prihvatio je da ona bude sahranjena u njegovom mestu. Romska zajednica u Francuskoj broji oko 20.000 ljudi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kasapin

    5. januar 2015 | 16:18

    Hvala necemo da pogledamo video jer to je zalost a francuzi su ponati po tome da su fasisti teska im crna zemlja bila onima koji to nisu dozvolili.

  • Prijatelj

    5. januar 2015 | 20:47

    Sva sreca da se ovo nije dogodilo kod nas, u najmanju ruku bi nam uveli sankcije.

  • Jakov

    5. januar 2015 | 15:29

    Nacisti, Daće bog da vas Arapi satru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA