ATLAS BEZ IZRAELA: To je moguće samo na Bliskom istoku!

Filijala zadužena za štampanje karata saopštila je da bi stavljanje Izraela na mapu bilo "neprihvatiljivo" kupcima sa Bliskog istoka i da su se prilikom štampanja atlasa rukovodili "lokalnim prioritetima"

  • 6

Britanska izdavačka kuća "Harper Kolins" povukla je sve primerke svog atlasa namenjenog školama na Bliskom istoku pošto na mapi nema Izraela, prenose mediji.

Na mapi se nalaze Jordan, Sirija, Liban, Zapadna obala, Pojas Gaze, ali nema Izraela, naveli su mediji i dodali da su primerci povučeni posle kritika Konferencije katoličkih biskupa Engleske i Velsa, koja je ocenila da bi to "ugrozilo mirovne napore u regionu".

Izdavač se izvinio "zbog propusta" i naveo da su svi preostali primerci povučeni iz prodaje.

Međutim, filijala zadužena za štampanje karata saopštila je da bi stavljanje Izraela na mapu bilo "neprihvatiljivo" kupcima sa Bliskog istoka i da su se prilikom štampanja atlasa rukovodili "lokalnim prioritetima".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. januar 2015 | 06:33

    Od 1946 postoji Izrael i od tada je rat tamo. Mirovni rezultati ce biti delotvorni kad nestane vestacka drzava Izrael a Tako i Albanija koju je stvorila Austriugarska

  • Chicha

    6. januar 2015 | 11:17

    nema ga na mapu,normalno,ni on ni engleska ni amerika,eto nam mira u svetu?

  • kriks

    6. januar 2015 | 08:42

    Engleski fašisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA