PUCNJAVA U VOJNOJ BAZI: Poginuo napadač i jedna osoba u Teksasu (FOTO) (VIDEO)

Vojno-medicinski centar u El Pasu našao se u žiži javnosti prošle godine, nakon što je utvrđeno da su veterani u tom centru najduže u zemlji čekali da zakažu prvi pregled kod lekara u toj ustanovi

  • 4

Naoružani muškarac otvorio je vatru u Vojnom medicinskom centru na zapadu Teksasa, u Sjedinjem Američkim Državama, i u napadu su poginuli jedna osoba i napadač, saopštili su danas zvaničnici.

Policija još nije saopštila da li napadač izvršio samoubistvo ili ga je neko ubio, niti je navela detalje o žrtvi i o motivima napada, preneo je AP.

Prema rečima generala Stefana Tvitija, napad se dogodio u utorak popodne u Vojnom medicinskom centru za veterane u El Pasu, nakon čega je centar zatvoren. Tviti je rekao da su preminuli napadač i još jedna osoba, a da su ostali pacijenti i osoblje Centra bezbedni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Centar će ostati zatvoren i danas, izjavio je direktor te institucije Piter Densi.

FBI je pokrenuo istragu o incidentu i saopštio da je bezbednost veterana i osoblja u prvom planu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vojno medicinski centar u El Pasu našao se u žiži javnosti prošle godine, nakon što je utvrđeno da su veterani u tom centru najduže u zemlji čekali da zakažu prvi pregled kod lekara u toj ustanovi.

Istraživanje sprovedeno na više stotina veterana u Teksasu je pokazalo da su veterani prošle godine čekali u proseku više od dva meseca na pregled kod stručnjaka za mentalno zdravlje i još duže na pregled kod lekara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA