UNS: Napad na Šarli Ebdo kao NATO bombardovanje RTS-a 1999!

Ovaj teroristički čin ćemo pamtiti kao i zločin u kojem je u NATO bombardovanju Srbije i Crne Gore 1999. godine ubijeno 16 medijskih radnika RTS-a

  • 26

Udruženje novinara Srbije zgroženo je terorističkim napadom na poznati francuski satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" u kojem su ubijeni 12 novinara, urednika, članova redakcije i dva policajca koji su ih obezbeđivali, saopštio je UNS.

UNS je istakao je ovo najteži oružani napad na novinare i čitavu redakciju u zemlji koja nije u ratu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Udruženje novinara Srbije uputilo je poruku solidarnosti francuskim novinarima i zamolilo ih da prenesu saučešće srpskih kolega porodicama ubijenih.

UNS je u saopštenju naveo da će ovaj teroristički čin pamtiti kao i zločin u kojem je u NATO bombardovanju Srbije i Crne Gore 1999. godine ubijeno 16 medijskih radnika RTS-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JoGoGo

    7. januar 2015 | 21:36

    Да само што онда нико није марио за то јер је то 16 СРБА а сад је убијено ЧАК 12 француза!Дошао ђаво по своје или ће тек!

  • xxxx

    7. januar 2015 | 21:50

    Samo sto su oni podrzavali bombardovanje i nije ih bilo briga sto su poginuli nasi novinari.I oni su radili svoj poso sa hemiskom

  • Zlobica

    7. januar 2015 | 23:58

    Ubice naših novinara se slobodno šetaju po Americi, Francuskoj, Britaniji i nikada neće biti kažnjeni. Životi naših novinara su mnogo jeftiniji čini se!? Dakle nije isto dragi UNS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA