NEKI LJUDI NEMAJU DUŠU: Vezao psa na železničkoj stanici i otišao (FOTO)

Jedan vlasnik psa u Škotskoj, odlučio je da se na okrutan način otarasi svog ljubimca, tako što ga je vezao na železničkoj stanici i ostavio

  • 7

Društvo za zaštitu životinja iz Škotske pokušava da pronađe vlasnika koji je ostavio svog psa, zajedno sa njegovim stvarima u jednom koferu na železničkoj stanici u gradu Air u toj zemlji.

Mešanac koji liči na šarpeja pronađen vezan je na železničkoj stanici pre nekoliko dana.

Društvo je pronašlo prethodnog vlasnika, ali on im je rekao da ga je još 2013. godine prodao osobi za koju ne zna kako se zove i gde se nalazi. Uspeli su samo da saznaju ime ovog psa. Zove se Kai.

Foto: Foter/Flickr/Vicki's Pics Foto: Foter/Flickr/Vicki's Pics

Inspektor Tejlor, koji je radio na ovom slučaju, kaže da je to posledica prodaje kućnih ljubimaca putem interneta i istakao da su kupci koji na ovaj način dolaze do svojih ljubimaca, često neiskusni i neozbiljni.

Bez obzira što je Kai ostavljen s koferom svojih stvari, ovakav postupak je i dalje veoma okrutan. Brinućemo o njemu sve dok mu ne pronađemo novi dom – rekao je Tejlor.

Napuštanje životinja, u Škotskoj se tretira kao krivično delo, podsetila je organizacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    8. januar 2015 | 08:17

    Bezdusnik....volela bi da ga stigne neka kazna...

  • Nebojsa

    8. januar 2015 | 09:17

    Svaka cast Skotima ako u zakon uneli i clan o kaznjavanju onih koji ostave zivotinje.

  • аконкагва

    8. januar 2015 | 08:38

    Код њих је то вероватно веома ретко. А код нас? Све је више расних запуштених паса које виђам. Власници их чувају док им не досаде, па их пусте на улицу. Проблематика која би требало системски да се реши а за то изгледа нема надлежних. А кад нека луталица угрози неког, онда је касно. Немар институције за решавање ових проблема, немар несавесних власника=више паса луталица који су увек потенцијална опасност.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA