Božićna poslanica Noćnih vukova: Zasadićemo stabla iznikla iz tela ruskih boraca! (FOTO)

- Vreme je da se okrenemo našoj tradiciji i veri, srpska istorija i kultura prepuna je veličanstvenih primera kako se jedan Srbin valja ponašati u teškim vremenima. Ne veličajte i ne divite se tuđim stvarima, jer to nije u našim genima, to nije u srpskom biću - poruka je predsednika Noćnih vukova Srbije Saše Savića

  • 12

Noćni vukovi i njihov vođa Aleksandar Zaldastanov Hirurg dospeli su u žižu svetske javnosti kada su dospeli na "crnu listu" američke administracije i kada je Hirurgovo ime, skupa sa drugim ruskim političarima i privrednicima, dospelo na spisak onih kojima se uvode sankcije na putovanja u zemlje EU i SAD.

Ovim je Stejt department nedvosmisleno pokazao da želi da ograniči i smanji uticaj Noćnih vukova na široke narodne mase, prvenstveno u pravoslavnim zemljama, ali i van njih.

Printskrin: Youtube/RuptlyTV Printskrin: Youtube/RuptlyTV

EKSKLUZIVNO: Telegraf u "jazbini" Noćnih vukova, najmoćnijih motociklista na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Srpski ogranak Noćnih vukova, na čelu sa Sašom Savićem gotovo neprestano je na hodočašćima po zemljama Balkana, Krimu i  Rusiji, tamo gde je narodu najteže, u neprestanoj težnji da pruže što više utehe, vere i nade, ali i sprovedu konkretne akcije, gde god je to potrebno, prenosi TVBest.

- Dugačka je lista zemalja i mesta koje smo posetili tokom prošle godine: od Vidovdana u Višegradu i Andrićgradu, na obeležavanju 100 godina od početka I Svetskog rata; preko Tekeriša i sećanja na Cersku bitku, Zejtinlika, Crnogorskih manastira; do humanitarnih akcija na Krimu i prisustva na vojnoj paradi u Beogradu. Naravno, nismo zapostavili i srpski narod kada mu je bilo najteže, učestvovali smo u spasavanju i odbrani od katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju - kaže ekskluzivno za Best portal Saša Savić, predsednik NV Srbije.

Foto: Tvbest.rs Foto: Tvbest.rs

U svojoj božićnoj poslanici Saša Savić, u ime Noćnih vukova poručuje, prvenstveno mladim ljudima u Srbiji:

- Vreme je da se okrenemo našoj tradiciji i veri, srpska istorija i kultura prepuna je veličanstvenih primera kako se jedan Srbin valja ponašati u teškim vremenima. Ne veličajte i ne divite se tuđim stvarima, jer to nije u našim genima, to nije u srpskom biću.

KO JE BAJKER, VOĐA NOĆNIH VUKOVA: Treći čovek Rusije, prijatelj Putina i Nikolića! (FOTO)

- Srbi su narod koji je izrodio planetarne velikane i legendarne heroje u svim životnim oblastima: od vojnih stratega i neverovatne hrabrosti u boju, do sportskih nadmetanja, ali i velikih naučnika, književnika, mislilaca...

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Okrenimo se pravoslavlju i svetosavlju jer su to večiti izvori snage za vaskoliki srpski narod, kojima je on uspeo pobediti sve nedaće kroz istoriju. Okrenimo se pravim vrednostima koje su nam ostavili naši preci, jer drugih nemamo. Ne ružite svoje duše i tela. Trudite se da svakoga novog dana učinite nešto dobro za sebe i majku Srbiju. Kada većina nas počne tako da živi, onda će nam svima biti bolje.“

VOĐA NOĆNIH VUKOVA NEMAČKOM ŠPIGLU: Srbi su moja braća, ton vašeg časopisa vodi u ponor (FOTO)

Srpski Noćni vukovi tesno sarađuju sa NV Republike Srpske i NV Makedonije. Nedavno su organizovali zajedničku misiju obilaska svih pravoslavnih svetinja u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj. Gde god da se pojave, narod ih dočekuje sa simpatijama, jer oseća i prepoznaje njihovu misiju širenja i prepoznavanja pravih životnih vrednosti.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Savić je u eksluzivnom božićnom intervjuu za Best portal ispričao i potresnu priču o stradalim ruskim vojnicima i čudu koje se desilo na njihovom groblju u Beogradu:

- Mnogo ruskih vojnika, pripadnika Crvene armije, sradalo je u borbama za oslobođenje Beograda 1944. godine. Oni su u džepovima nosili kavkaske orahe. Kada su sahranjeni iz tih oraha nikla su stabla. Simbolika tih stabala je ogromna. To su stabla nikla iz krvi i tela ruskih boraca sahranjenih u svetu srpsku zemlju - kaže Saša.

MISTERIOZNO DRVO U BG: Iz groba ruskog vojnika izrastao orah! Šokiraće vas kako! (FOTO)

On je dodao da će Noćni vukovi izdanke tih stabala zasaditi svuda po Srbiji.

Foto: timocka.krajina.rs Foto: timocka.krajina.rs

- Prvo, od tih čudesnih stabala, biće zasađeno u krugu Sportskog društva "Radnički" u Beogradu, najstarijeg sportskog društva u Srbiji. Želimo da se plodovima tih stabala hrani i stasava jedna nova generacija Srba, generacija koja nikada neće zaboraviti da je ruski narod bio uvek uz srpski. Uvek kada je to trebalo - rekao je na kraju Savić.

(Telegraf.rs / Izvor: Tvbest.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    8. januar 2015 | 13:58

    To braco moja ponosan sam na vas samo tako nastavite e da ste mi bili u kraini nikad nebi pala. Hrabri ste pametni ste .zelim vam srecan bozic i srecnu novu godinu. Zivjela srbija i rs. Kraina.

  • Dragana

    8. januar 2015 | 13:48

    JEDNO VELIKO BRAVO ZA VAS DEVOJKE I MOMCI!!!

  • Tutor

    8. januar 2015 | 13:48

    Amin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA