OBEZBEĐIVAO NOVAC I ORUŽJE: Bošnjak učestvovao u organizaciji pariskog masakra?

Bošnjak trenutno nelegalno živi u Francuskoj, a pretpostavlja se i da je pripadnik vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči, koja se nalazi nedaleko od njegovog rodnog mesta

  • 28

Bošnjak iz Brčkog S. C. (53) bio je jedan od organizatora napada na francuski satirični nedeljnik "Šali ebdo" u Parizu. On je pružio logističku podršku braći Saidu (34) i Šerifu (32) Kuačiju, koji su u sredu masakrirali 12 osoba. Francuska policija traga za njim kao i za ubicama.

On je rodom iz BiH, trenutno nelegalno živi u Francuskoj, a pretpostavlja se i da je pripadnik vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči, koja se nalazi nedaleko od njegovog rodnog mesta, piše Informer.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Osumnjičeni već izvesno vreme bez boravišne dozvole živi u Francuskoj. Ekstremistima koji su napali novinare lista "Šarli Ebdo" obezbeđivao je oružje i novac. U toku je velika potraga za svima koji imaju veze sa masakrom u redakciji - kaže izvor za Informer.

Napadači su u šumi u Parizu koja je opkoljena od strane 80.000 policajaca i vojnika koji pomažu u ovoj poteri za osumnjičenima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scooby-Doo

    9. januar 2015 | 02:01

    Ja sam iz Brckog. Ovakvi nisu Brcaci vec stoka iz gornje Maoce blizu Brckog. Vidjao sam ih, kratke nogavice da se vide carape I kapica na glavi. Zena I djeca be smiju ni izaci iz auta niti pogledati na stranu. Uzas su vehabije I njihiv uticaj na planeti.

  • DD

    9. januar 2015 | 07:29

    BOSNU BI TREBALO DOBRO PROČEŠLJATI. I DRŽATI POD BUDNIM NADZOROM MUSLIMANSKI DEO. KAO I RAŠKU . PREŠEVSKU DOLINU. ZA SVAKI SLUČAJ.

  • ironičar

    9. januar 2015 | 02:41

    Srbija da otvori oči na vreme... na fejsbuku i ostalim društvenim mrežama je mnogo Sandžaklija i Albanaca sa juga Srbije, koji imaju fotografije sa svojim zastavama i kalašnjikovima pored su i slike koje propagiraju Džihad i islamiste zavijene... a ispod se ostavljaju komentari poput "uvek spreman za rat" .... Trebalo bi to malo preispitati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA